Προσοχή στις μετακινήσεις: παγετός στο δρόμο προς Σελάκανο και πτώση βράχων

Με αλυσίδες στο Σελάκανο, κίνδυνος για κατολισθήσεις

Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε διάφορα σημεία του Δήμου Ιεράπετρας, ανάμεσα στα οποία και σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις στα ανατολικά αλλά και στα δυτικά του Δήμου, για τις οποίες από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει καταγραφή ώστε να ξεκινήσει προσπάθεια αποζημίωσης. Προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης αρκετοί οδηγοί που κινούνται στα ανατολικά προς Μακρύ Γιαλό

Από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας  Δήμου Ιεράπετρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Λόγω του  παγετού που δημιουργείται  από  τις χαμηλές θερμοκρασίες  κυρίως στους ημιορεινούς και ορεινούς όγκους  οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα  προσεκτικοί και να περιορίζουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο του Δήμου μας. Ιδίως στην περιοχή  Σελακάνου παρατηρείται παγετός αυτή την ώρα και συνίσταται η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων. Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο του παγετού εντείνεται κατά τις  ύστερες απογευματινές και τις  βραδινές ώρες.

Επίσης, λόγω των πολύ έντονων και συνεχόμενων βροχοπτώσεων ελλοχεύει  πάντα ο κίνδυνος κατολισθήσεων και καταπτώσεων στο οδικό δίκτυο. Αυξημένο κίνδυνο κατολισθήσεων παρουσιάζουν κυρίως  οι περιοχές που έχουν  απότομα, μη σταθεροποιημένα πρανή και οι βάσεις και κορυφές εκσκαφών και επιχωμάτων.

Κατολισθήσεις έντονες σημειώνονται  πολύ συχνά στο δρόμο από Μύρτος προς Τέρτσα, στο τμήμα από Αμμουδάρες έως Μύρτο, καθ΄οδόν για τη Θρυπτή και φέτος για πρώτη φορά στη Σχίστρα.

Από το Αυτοτελές Τμήμα
Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Ιεράπετρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.