Προς εκκαθάριση της εκκρεμότητας των πληρωμών της περιόδου 2014-2022

Εκκρεμότητες του παρελθόντος, οι οποίες αφορούν πληρωμές που είτε δεν έγιναν είτε χορηγήθηκαν μειωμένες την περίοδο από το 2014 μέχρι και το 2022, έχουν μπει στο κάδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στόχος του Οργανισμού είναι να επιλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν σε πληρωμές τόσο του Πρώτου όσο και του Δεύτερου Πυλώνα της ΚΑΠ κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία NEUROPUBLIC ανέλαβε το έργο «Συντήρηση των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν τη διαχείριση του ΕΓΤΕ και του ΕΓΤΑΑ για τις ανάγκες μετάβασης στο Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ», γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στην αποκατάσταση των προβλημάτων που εκκρεμούν μέχρι σήμερα.

Το έργο θα υποστηρίξει τη συντήρηση των υποδομών και των εφαρμογών του ΟΠΕΚΕΠΕ που έχουν αναπτυχθεί από το 2014 έως το 2022, με στόχο την υποστήριξη του Οργανισμού στην εκκαθάριση των προηγούμενων ετών, τη συντήρηση της πληροφορίας στην υπάρχουσα υποδομή, καθώς και στη μετάβαση στη νέα ΚΑΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα επανεξετάσει τις ενστάσεις όλων των παραγωγών προς τον Οργανισμό σχετικά με ενισχύσεις που είτε δεν καταβλήθηκαν ολόκληρες είτε και καθόλου, ώστε να κλείσει με δίκαιο τρόπο η προηγούμενη προγραμματική περίοδος. Επιπλέον, θα λάβουν τα χρήματά τους και όσοι παραγωγοί προσέφυγαν δικαστικά και έλαβαν θετική τελεσίδικη απόφαση.

Το έργο

Το έργο που ανέλαβε η NEUROPUBLIC θα έχει διάρκεια έξι χρόνων και αφορά τη συντήρηση και την υποστήριξη της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος που υποστηρίζει το ΠΑΑ (ΟΠΣΑΑ), καθώς και όλων των υπόλοιπων πληροφοριακών συστημάτων που διασυνδέονται και υποστηρίζουν ανάγκες για τη μετάβαση στο Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ.

Επιπλέον, η NEUROPUBLIC θα παρέχει υποστήριξη στην πληροφορική υποδομή των υπηρεσιών του Internet Data Center (IDC) και την απαραίτητη πληροφορική υποδομή της παροχής υπηρεσιών Disaster Recovery Site (DRS) και Business Continuity Plan (BCP) που υποστηρίζει το ΟΠΣΑΑ, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ και την άρτια διαχείριση των ενωσιακών γεωργικών ταμείων ΕΓΤΕ και ΕΓΤΑΑ.

Να σημειωθεί ότι ως IDC νοείται το σύνολο της υποδομής του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την οποία διασφαλίζεται η σταθερή και αδιάληπτη διάθεση των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων του Οργανισμού.

Τι σημαίνει αυτό το έργο για τη NEUROPUBLIC

«Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για τη NEUROPUBLIC, καθώς η εταιρεία διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη και συντήρηση Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων, και ιδιαίτερα στον αγροδιατροφικό τομέα, με έμφαση σε θέματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Επιπρόσθετα, η NEUROPUBLIC διαθέτει και συντηρεί τρία υπερσύγχρονα Data Center, έχοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία που απαιτείται για τη συντήρηση των υποδομών του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και την ανάπτυξη των απαραίτητων διεπαφών που θα απαιτηθούν στη διάρκεια των υπηρεσιών της σύμβασης», τονίζει η εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.