ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον Δήμου Ιεράπετρας για την απόφαση με εθελοντές-γονείς στους παιδικούς σταθμούς | Ο Α. Σκουλούδης στο radio PLANET 90,6

Τι είπε ο αρμόδιος Αντιδημάρχος

Συνέντευξη για τα πεπραγμένα του δεύτερου μήνα διακυβέρνησης στο δήμο Ιεράπετρας στην πρωινή ενημέρωση του radio PLANET 90,6

Ένα απ’ τα ζητήματα που έχουν προκύψει στη νέα δημοτική αρχή της Ιεράπετρας από την αρχή του έτους είναι αυτό της λειτουργίας των κενών σε εκπαιδευτικούς στους δημοτικούς παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς και πλέον μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου ήρθε καθυστερημένα την περασμένη Δευτέρα, έχουν αρχίσει να δρομολογούνται οι πρώτες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Ανδρέας Σκουλούδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής Διαφάνειας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, σήμερα στο radio PLANET 90,6 και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει με αφορμή την καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την πρόθεση του Δήμου Ιεράπετρας να χρησιμοποιήσει και γονείς ως εθελοντές για να καλυφθούν περιστασιακά κάποια κενά.

Όπως είπε παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν τόσο η απόφαση για τους εθελοντές όσο και οι υπόλοιπες αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο θα εφαρμοστούν και έχουν γίνει ήδη κινήσεις για αυτό το σκοπό με στόχο την πλήρη λειτουργία όλων των δημοτικών δομών αλλά και την αποφυγή των προστίμων που βεβαιώνονται στο Δήμο.

Πρόσληψη 12 νέων υπαλλήλων

Η έγκριση του προϋπολογισμού ήταν ο λόγος που οι αποφάσεις του ΔΣ δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν νωρίτερα πλέον όμως είναι ήδη προγραμματισμένες οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Πιο συγκεκριμένα την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να εγκριθεί από τη Δημοτική Επιτροπή η προκήρυξη 12 θέσεων βρεφονηπιοκόμων οι οποίοι θα στελεχώσουν τους παιδικούς σταθμούς και εφόσον όλα κυλήσουν εντός χρονοδιαγράμματος, οι νέοι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στους σταθμούς στα τέλη Απριλίου.

Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με την πρωτοβουλία για γονείς-εθελοντές ο ίδιος πρόσθεσε πως έχει καταρτιστεί ήδη λίστα 20 ατόμων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία απαραίτητων ελέγχων (πιστοποιητικά υγείας κλπ) όμως κι αυτοί περιστασιακά αναμένεται να συνεισφέρουν στις δημοτικές δομές για κάποιες ώρες κυρίως τις μεσημεριανές.

Αφαιρούνται οι «περιττές» πινακίδες κυκλοφορίας από το κέντρο της Ιεράπετρας – Τμηματικά και με συνεννόηση η συνέχεια του έργου

Όπως τόνισε ο κ. Σκουλούδης πολλά παράπονα έφερε η χθεσινή έναρξη των εργασιών για τοποθέτηση και αντικατάσταση νέων πινακίδων οδικής κυκλοφορίας στο κέντρο της Ιεράπετρας και πιο συγκεκριμένα σε μικρό τμήμα της οδού Κύρβα εκεί που τοποθετήθηκαν πλήθος σημάτων χωρίς προφανή λόγο και κάποια εκ των οποίων με λάθος προσανατολισμό.

Το έργο αντικατάστασης και τοποθέτησης 2.500 νέων πινακίδων οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν παραληφθεί, σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει αφού έγινε φανερό πως αν και ο εργολάβος ακολουθούσε τις οδηγίες της μελέτης που είχε προηγηθεί και βασιζόταν στην αναθεωρημένη κυκλοφοριακή μελέτη της Ιεράπετρας, υπήρχαν φανερά προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.