Ποδαρικό με καταλήψεις σε πέντε σχολεία στην Ιεράπετρα | Ο διευθυντής β/θμιας Εκπ/σης ν. Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης στον Planet 90,6

Επιστροφή στο σχολείο με καταλήψεις πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης, οι μαθητές σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κουτσουρά αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων ενώ ζητούν και οι τιμές να είναι χαμηλότερες στις προστατευτικές μάσκες και στα rapid tests.

Αναφερόμενος ο κ. Κατσαγκόλης που μίλησε στον Planet 90,6 είπε ότι αυτά είναι τα μοναδικά σχολεία στο Λασίθι που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Πάνω από 50 θετικά σελφ τεστ σε εκπαιδευτικούς και 80 σε μαθητές μέχρι στιγμής κατά την επιστροφή στα σχολεία

Πάνω από 50 θετικά σελφ τεστ σε εκπαιδευτικούς και πάνω από 80 σε μαθητές έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής (11:30 το πρωί) στις σχολικές μονάδες του Νομού Λασιθίου κατά την πρώτη μέρα επιστροφής στα σχολεία την Δευτέρα.

Όπως δήλωσαν στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι υπεύθυνοι διαχείρισης covid σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαρία Στρατάκη και Γιώργος Ξένος, στην Α’θμια Λασιθίου μέχρι τώρα θετικοί έχουν βρεθεί 35 εκπαιδευτικοί και 83 μαθητές και στη Β’θμια άλλοι 18 εκπαιδευτικοί (σ.σ. δεν υπάρχουν ακόμη καταγεγραμμένα στοιχεία για τους νοσούντες μαθητές).

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, σε όλη τη χώρα τα θετικά test μαθητών και εκπαιδευτικών ανέρχονταν μέχρι το πρωί συνολικά σε 15.547.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει και σήμερα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ για την προσέλευση αύριο στο σχολείο, ενώ την Πέμπτη θα πρέπει να διεξαχθεί το τρίτο τεστ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.