Πληρότητες που αγγίζουν το 100% μέχρι τις 20 Αυγούστου – καλά θα κινηθεί και ο Οκτώβριος

Πληρότητες που αγγίζουν το 100% μέχρι και τις 20 Αυγούστου και για τα πεντάστερα αλλά και χαμηλότερων κατηγοριών ξενοδοχεία, αυξημένος – τηρουμένων των αναλογιών – αριθμός προκρατήσεων και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τελευταία «στροφή» της φετινής σεζόν στα μέρη μας και σε όλη την Κρήτη, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Παρά τον «αστερίσκο» που τοποθετούν στην εξίσωση οι χαμηλές σε γενικές γραμμές καταναλώσεις σε όλο το φάσμα του επισιτισμού-τουρισμού από τους επισκέπτες που λόγω κυρίως της ακρίβειας (σε καύσιμα, ποτά, τρόφιμα, κ.ά.) είναι μαζεμένοι στα έξοδά τους, η φετινή τουριστική χρονιά εξελίσσεται, ιδίως μετά τα μέσα του Ιουλίου, με πολύ δυναμικό τρόπο, που επιτρέπει σύμφωνα με τον κ. Πελεκανάκη να τοποθετείται σε αριθμούς αφίξεων και κίνησης ακόμη και στο 90% του 2019-της χρονιάς ρεκόρ μέχρι και φέτος του ελληνικού τουρισμού.

Κι αν τούτη την ώρα και μέχρι τις 20 του μήνα οι κρατήσεις είναι σχεδόν στο 100% σε όλα τα ξενοδοχεία και στα καταλύματα σε όλη την Κρήτη, καλά θα κινηθεί και ο Οκτώβριος, που όπως αναφέρει θα είναι «καταπληκτικός», με τις κρατήσεις ήδη να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις ξενοδοχείων ακόμη και το 70-80%, ενώ σε καλό επίπεδο αναμένεται να κινηθεί και ο Σεπτέμβριος.

Με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, πάντως, για το Νοέμβριο υπάρχουν κάποιες πτήσεις από επισκέπτες για συγκεκριμένα ξενοδοχεία που έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν ακοικτά.

Όσο για τη «δεξαμενή» των τουριστών στο νησί μας, αυτή έχει τη συνήθη σύνθεση: Βρετανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Πολωνοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.