Παράταση μέχρι 19 Φεβρουαρίου για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο

Η παράταση δίνεται ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες και οι πέργκολες να κατεδαφιστούν τον Οκτώβριο, και έρχεται η νέα τουριστική περίοδος το Μάρτιο

Δεν θα έρθουν οι μπουλντόζες την Τρίτη 13/2 όπως είχε προγραμματιστεί καθώς πήρε παράταση για 10 μέρες.
Ο δήμος εισέπραττε χρήματα από το 2010 έως το 2014, και από το 2015 σταμάτησε να εισπράττει επειδή η κτηματική υπηρεσία ισχυρίστηκε ότι είναι δικός της χώρος. Συνεπώς, ο δήμος κλήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα από τα ενοίκια που έπαιρνε αυτά τα χρόνια στην κτηματική υπηρεσία.

Μ. Φραγκούλης: Δεν υπάρχουν τα 4 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας και δεν υπάρχουν ανοιχτά προγράμματα για χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθεί αυτό το ποσό. Προς το παρόν περιμένουμε μήπως βρεθεί το ποσό από κάποιο έργο που θα απενταχθεί.

Είναι ένα πρόβλημα που σίγουρα θα πρέπει να λυθεί. Επί σειρά ετών δίνονται μόνο αναβολές.

Το ενημερωτικό του Δήμου Ιεράπετρας που εκδόθηκε για την παράταση των αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας

«Με συνεχείς επαφές τόσο στη Αθήνα και τα αρμόδια Υπουργεία όσο και πρόσφατα με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη, επιδιώκουμε να βρούμε λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τις κατεδαφίσεις κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης με αφορμή την ανησυχία που υπάρχει στην τοπική κοινωνία για το θέμα και αφορά ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες εστίασης και τουριστικών ειδών που δραστηριοποιούνται στην παραλία αλλά και τους εργαζόμενους.

Ο κ. Φραγκούλης ανέφερε ακόμη: Είναι ένα πρόβλημα που σίγουρα θα πρέπει να λυθεί. Επί σειρά ετών δίνονται αναβολές. Εμείς εκείνο που ζητάμε είναι να πάμε σε μια ομαλή διαδικασία για να μην πληγούν οι καταστηματάρχες, η οικονομία, ο τουρισμός μας. Θεωρούμε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τις κατεδαφίσεις εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Στην παραλία χτυπά η καρδιά της πόλης, η οικονομία της και σίγουρα δεν θέλουμε να έχουμε μια εικόνα διάλυσης στο παραλιακό μέτωπο και μια κοινωνική αναταραχή. Σε συνεργασία με τους νομικούς του Δήμου και συνεχείς επαφές με τους καταστηματάρχες και το Σωματείο καφέ εστίασης αναζητούμε τη βέλτιστη δυνατή λύση. Μια σημαντική, θεωρούμε, εξέλιξη είναι ότι δίνεται μια παράταση 10 περίπου ημερών ώστε να γίνουν κάποιες νομικές διαδικασίες, κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.