Πανελλαδικές: Ποια η σωστή προετοιμασία για φέτος | Ο Γιάννης Γερογιαννάκης στον Planet 90.6

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Για τις αλλαγές της φετινής χρονιάς στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και το τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι – μαθητές, αναφέρθηκε σήμερα ο μαθηματικός κ. Γιάννης Γερογιαννάκης, σε συνέντευξή του στον Planet 90,6

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, η «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών θα γίνεται στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι φετινές Πανελλαδικές, ωστόσο, έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες χρονιάς.

Από τις 5 βασικές αλλαγές, οι κυριότερες είναι η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής -ενός συστήματος που εκτιμάται θα μειώσει τους αριθμούς των εισακτέων- και η επαναφορά των συντελεστών βαρύτητας. Η προσοχή των υποψηφίων, ωστόσο, βρίσκεται ήδη εστιασμένη στην προετοιμασία της «τελευταίας στιγμής» και στη στιγμή που θα καθίσουν στην αίθουσα του εξεταστικού τους κέντρου.

«Οι τελευταίες μέρες κυλούν συνήθως δύσκολα, καθώς το άγχος και η αγωνία για την έκβαση των εξετάσεων μεγαλώνει, όσο ο χρόνος για τις εξετάσεις λιγοστεύει. Το άγχος δεν είναι εύκολο να εξαφανιστεί, αλλά μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο» λέει ο κ. Γερογιαννάκης Ο μεγάλος στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο είναι τις ημέρες των εξετάσεων να έχουν οι υποψήφιοι τη μέγιστη δυνατή πνευματική διαύγεια, ώστε να πετύχουν τη μέγιστη απόδοση σε κάθε διαγώνισμα, που θα κρίνει την επιτυχία στη σχολή της προτίμησής τους.

Σε σχέση με την φετινή χρονιά ιδιαιτερότητα αποτελεί η ύλη που έχει περιοριστεί. Τα θέματα θα κινηθούν σε μία λογική να μην είναι τόσο πολύ δύσκολα; διότι η τηλεκπαίδευση ήταν σίγουρα  κουραστική και λιγότερο αποδοτική. Συνεπώς, τα παιδιά δεν είναι τόσο καλά προετοιμασμένα όσο αν είχαν κάνει ολόκληρη τη χρονιά διά ζώσης μαθήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.