Παγκρήτια συνάντηση κτηνοτρόφων για τους δασικούς χάρτες στο Ηράκλειο

Παγκρήτια συνάντηση στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τους δασικούς χάρτες, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου/2021, και ώρα 12:30 στην αίθουσα της Ένωσης Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Χαιρετίζουμε την παγκρήτια  συνάντηση όλων των μελών μας στην Κρήτη καθώς και του συνόλου των υπολοίπων φορέων που συμμετέχουν σε αυτή,   με σκοπό την ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες, την εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών  και  την ανασυγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής με τη συμμετοχή νέων μελών.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας – ΣΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πολύ σοβαρό πρόβλημα των δασικών χαρτών, μετά και τις δεσμεύσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος στην Κρήτη στις 10 Απριλίου 2021, πληροφορούμαστε  ότι  το Υπουργείο δεν έχει ακόμη προχωρήσει προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στον κρητικό λαό.

Καλούμε τους φορείς ιδιαίτερα τους αγροκτηνοτροφικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΕΚ πριν από λίγους μήνες να συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε:
να μην μετατραπούν τα βοσκοτόπια σε ανεμογεννήτριες,
να μην παρθούν περιουσίες αγροκτηνοτρόφων,
να συνεχίσουμε να παράγουμε πολύτιμα κτηνοτροφικά προϊόντα για το λαό μας,
να συνεχίσουμε τις εξαγωγές ζωικών προϊόντων φέροντας στη χώρα πολύτιμο συνάλλαγμα.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κρητικών συναδέλφων μας και άλλων που συμμετέχουν σε αυτόν που πρωτοστάτησαν πανελλαδικά και συνεχίζουν τον αγώνα.
Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμευσεών τους  χωρίς χρεώσεις των κτηνοτρόφων και αγροτών.

Ο ΣΕΚ ορίζει εκπρόσωπο στις κινητοποιήσεις για τους δασικούς χάρτες στην Κρήτη   τον  επανεκλεγέντα στις πρόσφατες εκλογές του Συνδέσμου Μανώλη Πατεράκη,  μέλος ΔΣ του ΣΕΚ  με τη συμβολή και στήριξη του Αντιπροέδρου του ΣΕΚ  Στρατάκη Ανδρέα και του μέλους Δ.Σ. ΣΕΚ  Ξυλούρη Γεώργιου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.