“Κουβέντα να γίνεται” – Συνέντευξη με τον Πάνο Βλάχο – νέο άλμπουμ “Μαθήματα Ζωής”

Πάνος Βλάχος. Είναι ηθοποιός, τραγουδοποιός, ερμηνευτής και δρομέας! Είναι νέος, ταλαντούχος και επιτυχημένος. Με αφορμή την 3η δισκογραφική δουλειά του «Μαθήματα ζωής» συνομιλήσαμε σήμερα τηλεφωνικά, μέσα από τη συχνότητα του Planet.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος, που αυτός ο δίσκος ολοκληρώθηκε. Ολοκληρώνω τις ιστορίες μιας περιόδου και τις κάνω σαν ένα βιβλίο με τραγούδια. Έτσι είναι και αυτές οι ιστορίες. Πειραματιζόμαστε με τον Κώστα (Παρίσση) λέω με έναν διαφορετικό, πιο θεατρικό τρόπο, τα τραγούδια μου και μου αρέσει. Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς.»

Αναφορικά με τα «μαθήματα ζωής» λέει ο Πάνος «Μαθήματα ζωής ζητάω να μου κάνουνε και όχι να κάνω εγώ. Είμαι ακατάλληλος να παραδώσω μαθήματα. Μαθήματα για να αντέξουμε τη ζωή που ζούμε. Είναι μια ρομαντική αντίδραση και απόδραση από τη πραγματικότητα αυτό το τραγούδι (αναφερόμενος στο ομότιτλο τραγούδι). Είναι γραμμένο πριν ένα χρόνο, δεν γράφτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας» λέει μεταξύ άλλων και προσθέτει «εγώ προσπαθώ να ακουμπήσω στον άνθρωπο, αυτός είναι ο δικός μου στόχος. Να μπορέσω να ενωθώ και να επικοινωνήσω με έναν άνθρωπο και αυτό είναι που με μαθαίνει πράγματα. Οτιδήποτε με κάνει να βγω από τον μικρόκοσμο μου. Αυτός είναι ο στόχος του δίσκου μας. Να βροντοφωνάξουμε, ότι η λύση είναι έξω από μας. Να ενωθούμε με τους ανθρώπους».

Ο πρώτος του δίσκος «παιχνίδια των παιδιών» κυκλοφόρησε το 2015. Συμμετέχουν οι Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Χριστίνα Μαξούρη και Ιωάννα Λέκκα. 3 χρόνια αργότερα, το 2018 επέστρεψε με το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ «Μετά», με συμμετοχή του Γιώργου Μαργαρίτη και της Ελένης Δήμου.
«Οι συμμετοχές όλων αυτών των σπουδαίων ανθρώπων που εκτιμώ και θαυμάζω πάρα πολύ, μου έδωσαν την ευκαιρία να παραδεχτώ ότι «έκλεψα» κάτι από τη δικιά τους ζωή, τη δικιά τους τέχνη. Επειδή έχω την τάση να μην επιθυμώ πραγματικά να ερμηνεύσω τα τραγούδια μου, αλλά μόνο να τα γράψω, πέρασε ένα διάστημα μέχρι να δω ότι είναι πολύ δικές μου ιστορίες και μάλλον πρέπει να τις λέω εγώ».

Όσον αφορά τις εμφανίσεις του με τον Μίλτο Πασχαλίδη, αλλά και τη μεταξύ τους σχέση, απαντάει «Είμαι μόνιμος συνεργάτης του, λέει ότι θέλει να με υιοθετήσει. Δεν συμμετέχει στον τρίτο μου δίσκο ο Μίλτος Πασχαλίδης και επειδή αναρωτιέται ο κόσμος, να του ζητήσουμε τον λόγο δημοσίως, γιατί ο κόσμος απαιτούσε Μίλτο Πασχαλίδη στον δίσκο μου και αυτό δεν έγινε. Κάνω έκκληση στους φίλους μου στη Κρήτη να μπουν στα social media και να του ζητήσουν τον λόγο, για ποιο λόγο δεν συμμετέχει στον δίσκο του Πάνου Βλάχου» λέει χαριτολογώντας! Και εκφράζει την αγάπη του για εκείνον και πόσο τον έχει επηρεάσει καλλιτεχνικά και προσωπικά.

Ο Πάνος Βλάχος κατάγεται από την Καλοσκοπή Φωκίδας, στη Γκιώνα, μεγάλωσε όμως στην Αθήνα.
Η μουσική ήρθε παράλληλα με την υποκριτική στη ζωή του, αφού σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, έπαιζε κάποιο μουσικό όργανο «οπότε το ένα κάπως συμπλήρωνε το άλλο. Βασική μου ιδιότητα είναι εκείνη του ηθοποιού».

Η δύναμη που τον κινητοποιεί, είναι να δημιουργεί χωρίς φόβο «από εκεί αντλώ την ενέργεια μου, από τα ερεθίσματα που μου δίνει ο κόσμος και από τις ιστορίες που διαβάζω και υποδύομαι. Τον να δημιουργώ, από το να μένω άπραγος είναι κάτι το οποίο με δυναμώνει πολύ και με κινεί.»

Ο Πάνος Βλάχος, θέλει να ξεβολεύεται, όπως έχει δηλώσει και παλαιότερα. Όσον αφορά το ταξίδι του στην Αμερική, όπου όχι μόνο σπούδασε, αλλά δραστηριοποιήθηκε και επαγγελματικά απαντάει «στα πλαίσια της αναζήτησης μου θέλω να μετακινούμε και να έχω να λέω νέες ιστορίες. Δυστυχώς το πρόβλημα με τη δικιά μας τη δουλειά είναι, ότι αν δεν δημιουργείς δεν κινείσαι. Ένας ηθοποιός δίχως έργο, είναι σαν ένα θέατρο χωρίς κοινό. Γι’ αυτό και αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη, γιατί το επάγγελμα μας δεν υφίσταται χωρίς δημιουργία….όταν ο κόσμος είναι σε παύση τα πράγματα είναι αδύνατα».

Και κάπου σε αυτό το σημείο, ο Πάνος Βλάχος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνέντευξη μας, αφού βρισκόταν εν μέσω γυρισμάτων. Ευχόμαστε να ανταμώσουμε και να ολοκληρώσουμε κάποια άλλη στιγμή την ενδιαφέρουσα κουβέντα μας.

Μαρία Τροχοπούλου

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Δελτίο τύπου:

Ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Πάνου Βλάχου είναι γεγονός. Έχει τίτλο «Μαθήματα ζωής» και κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και συνοδεύεται από ένα ανατρεπτικό video clip που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από το κοινό και ήδη έγινε viral.
Ο Πάνος Βλάχος είναι πλέον ένας αναγνωρισμένος και αξιόλογος τραγουδοποιός που ανταποκρίνεται το ίδιο επιτυχημένα σε δύο πεδία του χώρου των τεχνών. Οι δύο καλλιτεχνικές του ιδιότητές λειτουργούν συνδυαστικά, θρέφοντας η μία την άλλη και συνθέτουν μία ολοκληρωμένη καλλιτεχνική οντότητα
Τα «Μαθήματα ζωής» είναι μία ανατομία της καθημερινότητάς μας, ένας εύστοχος και ευφάνταστος σχολιασμός της νεοελληνικής πραγματικότητας που τραμπαλίζεται ανάμεσα στη σοβαρότητα και το γκροτέσκο. Τα προσωπικά και τα συλλογικά αδιέξοδα, οι ελπίδες και οι ματαιώσεις, το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός, ένας έρωτας που μας σώζει από το πουθενά, είναι τα δομικά υλικά της θεματολογίας του δίσκου, στην οποία ο καθένας θα αναγνωρίσει σίγουρα κάτι από τον εαυτό του.
Ο Πάνος Βλάχος γράφει τους στίχους, τη μουσική, τους στίχους και ερμηνεύει δημιουργώντας την προβολή του κόσμου μας, όπως προκύπτει από τη δική του παρατήρηση και αντίληψη των πραγμάτων, περιγράφοντας τον γλαφυρά και ειλικρινά χωρίς μισόλογα, προκαταλήψεις και ωραιοποιήσεις.
Τα «Μαθήματα ζωής» αν κάτι διδάσκουν είναι ότι η τέχνη όσο περισσότερο καθρεφτίζει την αλήθεια του καλλιτέχνη, τόσο περισσότερους ανθρώπους αφορά. Σημαντική συμβολή στη δημιουργία του δίσκου έχει ο εξαιρετικός συνθέτης και τραγουδοποιός Κώστας Παρίσσης που υπογράφει τη μουσική σε τρία τραγούδια, («Μαθήματα ζωής»,», «Κάτι να μη λερώνει», «Εντέλεια») έχει κάνει την ενορχήστρωση και μοιράζεται την παραγωγή του δίσκου με τον Πάνο Βλάχο.
Το τραγούδι «Κάτι να μη λερώνει» ερμηνεύει με ευαισθησία και εκφραστικότητα η αξιόλογη ηθοποιός Ιωάννα Λέκκα. Τα δύο εμπνευσμένα και άκρως πρωτότυπα video clips που συνοδεύουν τα τραγούδια «Μαθήματα ζωής» και «Εντέλεια», υπογράφουν ο σκηνοθέτης Μιχάλης Χαραλαμπίδης και η Short Art Film Βy Xsquar Designlab.
Τα «Μαθήματα ζωής» κυκλοφορούν από το Ogdoo Music Group σε cd, που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο: http://bit.ly/mathimatazoiscd
Επίσης τα τραγούδια κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Το cd είναι διαθέσιμο και στα e-shops των συνεργατών του Ogdoo Music Group και θα βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων και των αλυσίδων λιανικής όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ακούστε το album στο Spotify:
https://sptfy.com/e4Bc
Ακούστε το album στο YouTube:
http://bit.ly/mathimatazois
Αποκτήστε το Cd:
http://bit.ly/mathimatazoiscd

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.