Ο Rijk Zwaan Hellas συμμετέχει και στηρίζει την 4η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας | Ο Χρίστος Λαύδας στον Planet 90,6

Ο Διευθύνον Σύμβουλος του Rijk Zwaan Hellas, κος Χρίστος Λαύδας μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM, για την συμμετοχή της εταιρείας  στην έκθεση.

Ο Rijk Zwaan Hellas συμμετέχει και στηρίζει την αγροτική έκθεση Ιεράπετρας που θα γίνει 17-19 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο της Αγρέξ στην Ιεράπετρα, στήνοντας τα δικά του περίπτερα μέσα από τα οποία θα ενημερώνουν τους παραγωγούς και κάθε ενδιαφερόμενο για τις νέες προτάσεις της εταιρίας.

Αρκετά ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στον Planet 90,6 ο κος Λαύδας. Καταρχάς φέτος θα βρίσκονται σε ένα νέο πειραματικό σταθμό κοντά στα Μπραμιανά σε ένα χώρο με 14 στρέμματα θερμοκήπιο. Σε ότι αφορά στη συμμετοχή στην έκθεση θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε υβρίδια πιπεριάς, φλάσκα, φλωρίνης, καθώς και σε μελιτζάνα, τομάτα, βελανίδι, αγγούρι ανθεκτικό στο φoυζάριο κλπ.

Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, ο χρόνος διεξαγωγής της έκθεσης δεν είναι ο καταλληλότερος, σε έναν επόμενο χρόνο θα πρέπει να εξεταστεί ο χρόνος υλοποίησης της έτσι ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστική και οι καλλιεργητικές και όχι μόνο συνθήκες να είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν σε περισσότερους εκθέτες, εμπόρους, παραγωγούς και επισκέπτες να έρθουν στην αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας. Πρότασή τους είναι η έκθεση να γίνεται τον μήνα Γενάρη.

Σε ότι αφορά στη νέα καλλιεργητική περίοδο συνέστησε στους παραγωγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των γεωπόνων, να φροντίζουν να προμηθεύονται και να φυτεύουν υγιή φυτά, λίγες μέρες μετά τη μεταφύτευση να κάνουν μια εδαφολογική ανάλυση και σε κάθε περίπτωση να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να φροντίζουν για την καθαριότητα εντός και εκτός του θερμοκηπίου. Τώρα ως προς το τι επιλέγουν φέτος οι παραγωγοί να φυτέψουν φαίνεται ότι υπάρχει μια αυξητική τάση στο τοματίνι βελανίδι ενώ στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι κυμαίνονται τομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά.

Κλείνοντας κάλεσε τους επισκέπτες να περάσουν από τα περίπτερα της Rijk Zwaan στην μπλε ζώνη στα περίπτερα 22, 23, 24 και 25. Ευκαιρία για να βρεθούμε από κοντά μετά από τόσο καιρό λόγω της πανδημίας. Οι γεωπόνοι και οι crop specialists της εταιρείας μας θα είναι εκεί να σας ενημερώσουν για τα νέα μας υβρίδια και τις καινοτομίες μας..

Σας περιμένουμε στην έκθεση Agroexpo Ιεράπετρα για να σας ενημερώσουμε για τις καινοτομίες μας, τα καινούρια μας υβρίδια και τις τάσεις της αγοράς.

  • Kesia RZ: Καινοτομία CleanLeaf© μελιτζάνες με πολύ λίγα τριχίδια, που βοηθάνε τον παραγωγό να καλλιεργεί πιο αποτελεσματικά προϊόντα χωρίς υπολείμματα
  • Idolisa RZ: Το πρώτο υβρίδιο πιπεριάς Φλωρίνης με υψηλή ανεκτικότητα στο ωίδιο
  • Forada RZ: Το πρώτο υβρίδιο αγγουριού με ανεκτικότητα στο Fusarium
  • Doricino RZ, •Leoncino RZ: Τα δύο νέα υβρίδια τομάτας τύπου βελανίδι, πολύ παραγωγικά, χωρίς πράσινη ράχη, με πολύ καλή γεύση και χρώμα, ανεκτικά στην ίωση TYLCV
  • Red Tatin RZ, •Orange Tarta RZ, •Yellow Zuppa RZ: snack πιπεριές: η νέα τάση της αγοράς και άλλα πολλά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.