Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας» κ. Γιώργος Ασπραδάκης σε συνέντευξη του στον Planet 90,6 περιέγραψε το όραμα και το σχεδιασμό του.

Κάνοντας μια σύντομη περιγραφή της μελέτης αναφέρεται σε κρίσιμα σημεία αυτής, δηλ στους βασικούς άξονες σχεδιασμού των έργων, όπως η προβλήτα, τα ημερόπλοια προς το νησί, την Μαρίνα, και το αλιευτικό καταφύγιο. Σύμφωνα με το master plan, προβλέπετε η φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού και μεγέθους σκαφών αναψυχής.

Στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκαν 830.000 για εντάξεις μελετών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ.Λ.Τ. Ιεράπετρας κ. Ασπραδάκης δήλωσε: Μετά από συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια τόσο από το Δήμο όσο και από το Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας πετύχαμε την ένταξη στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ των μελετών που αποτελούν προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των Λιμενικών Υποδομών του Δήμου Ιεράπετρας. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα αλλάξουν σημαντικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα των λιμενικών εγκαταστάσεων, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω αναβάθμισή τους και θα ενισχύσουν ουσιαστικά την τουριστική ταυτότητα του τόπου μας.

Προβλήτα & Ημερόπλοια

Πιο συγκεκριμένα στην προβλήτα όπου δένουν τα ημερόπλοια για τη νήσο Χρυσή προτείνεται η επιμήκυνση του δυτικού μόλου που συνορεύει με την παραλία της αποβάθρας. Στόχος ο καλύτερος ελλιμενισμός των πλοίων και η καλύτερη επιβίβαση και αποβίβαση των επισκεπτών.

Ύφαλος κυματοθραύστης

Για την προστασία του παραλιακού μετώπου μπροστά από τα καταστήματα στην παραλία έχει ήδη εγκριθεί το αντιδιαβρωτικό έργο, ύφαλος κυματοθραύστης, με προϋπολογισμό 2.201.400 ευρώ που εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020

Μαρίνα

Σε ότι αφορά τη δημιουργία μαρίνας προβλέπεται να δημιουργηθεί δυτικά του αλιευτικού καταφυγίου, του υπάρχοντος λιμανιού της Ιεράπετρας. Κάτω δηλαδή από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και τη ναυμαχία. Προβλέπεται θέση για κρουαζιερόπλοια, με μια προβλήτα 400 μέτρων. Τα συγκεκριμένα πλοία είναι γύρω στα 250 με 300 μέτρα οπότε θα υπάρχει δυνατότητα ελλιμενισμού και τέτοιων πλοίων. Παράλληλα στόχος είναι ανοίξουν πύλες με τη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική.

Αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας

Σχετικά με το υφιστάμενο λιμάνι, (αλιευτικό καταφύγιο), προτείνεται η τοποθέτηση 3 πλωτών προβλητών ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις ελλιμενισμού για ντόπιους και επισκέπτες με την αντίστοιχη παροχή υπηρεσιών καλύτερης εξυπηρέτησής τους. Όλος αυτός ο σχεδιασμός γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις προτάσεις των ειδικών λιμενολόγων, τονίζει στον Planet 90,6 ο κ. Ασπραδάκης

100.000 ευρώ για φωτισμό σε προβλήτα και αλιευτικό καταφύγιο στην Ιεράπετρα

Σε ότι αφορά το φωτισμό ο ίδιος ανέφερε πως μετά το ευχάριστο γεγονός της χρηματοδότησης πλέον πρέπει να συνταχθεί μελέτη που θα αφορά τόσο τις παρεμβάσεις στον ηλεκτροφωτισμό αλλά και στην ενίσχυση της παροχής σε ρεύμα και νερό, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει μεγαλύτερες ανάγκες. Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν στα σημεία που είναι εντός της χερσαίας ζώνη λιμένος, δηλ. στο αλιευτικό καταφύγιο και στην προβλήτα και την παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.