Ο Δήμαρχος σε σύσκεψη στην ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» για την πορεία υλοποίησης έργων 17 εκατομμυρίων

Σε σύσκεψη για την πορεία των έργων ΕΤΠΑ ο Θ. Καλαντζάκης

Στο εν λόγω πρόγραμμα εντάσσονται έργα του Δήμου Ιεράπετρας ύψους 17.1 εκατ. ευρώ

Στη Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης των έργων ΕΤΠΑ του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014­- 2020 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Προϊσταμένη της ΕΥΔ Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ», κ. Μαρία Κασωτάκη, προσωπικό της Υπηρεσίας, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Φανή Γιαννάκη Πολίτη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού, κ. Λευτέρης Δραγασάκης, ο Μηχανικός του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Ψαρρός, η Υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Στέλλα Μαράκη καθώς και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου, κ. Γιάννης Μανιαδάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η πορεία των έργων του Δήμου Ιεράπετρας τα οποία εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα, ύψους 17.163.837,73 ευρώ μεταξύ των οποίων τα ακόλουθα:

  • Ανάπλαση τμήματος των οδών Ελλήνων  Ολυμπιονικών, Μακρή και Κωνσταντινουπόλεως
  • Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των παραλιακών οικισμών Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού και Ανάληψης
  • Αποχέτευση ομβρίων στην οδό Ν. Φωκά
  • Μελέτη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (master plan) Δήμου Ιεράπετρας
  • Εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας
  • Ανέγερση 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας
  • Προμήθεια Κλαδοτεμαχιστών για τη Διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Ιεράπετρας ύψους
  • Νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Ιεράπετρας (Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α)
  • Έξυπνες εφαρμογές για την προστασία και ανάδειξη περιβαλλοντικού αποθέματος της νήσου Χρυσής, την προβολή παράκτιου μετώπου καθώς και του φυσικού πολιτιστικού περιβάλλοντος της ενδοχώρας του Δήμου Ιεράπετρας
  • Εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Ιεράπετρας με την προβολή και ανάδειξη του περιεχομένου της Βιβλιοθήκης των χωριών και των μνημείων του Δήμου Ιεράπετρας

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε τα εξής:

«Ως Δημοτική Αρχή πρωταρχικό μας μέλημα τα τρία χρόνια της πανδημίας ήταν ο Δήμος Ιεράπετρας να μη μείνει πίσω σε έργα.

Καταφέραμε να κάνουμε πράξη αλλά και να διεκδικήσουμε και να δρομολογήσουμε σημαντικά έργα πνοής που πρόκειται να αλλάξουν την εικόνα τόσο της πόλης όσο και των χωριών αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου μας.

Μερικά μόνο από αυτά είναι τα έργα μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη σύσκεψη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» στην οποία παρευρέθηκα, προκειμένου ως Δημοτική Αρχή να παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξή τους και να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση της υλοποίησής τους ξεπερνώντας οποιοδήποτε γραφειοκρατικό θέμα.

Ευχαριστώ την Προϊσταμένη της ΕΥΔ Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» , κ. Μαρία Κασωτάκη, τους προϊσταμένους και το προσωπικό της υπηρεσίας για την άριστη συνεργασία και συνεχίζουμε και με επόμενα έργα που έχουμε στο σχεδιασμό μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.