Ο Ανδρέας Μαμαντόπουλος νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ηχητικό)

Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανέλαβε ο γιατρός και πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ της Ιεράπετρας Ανδρέας Μαμαντόπουλος, στου οποίου το πρόσωπο αναγνωρίζεται το έργο στο τμήμα του Ερυθρού Σταυρού της Ιεράπετρας και τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου. Εξελέγη κατά τη έκτακτη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου 5 Νοεμβρίου 2018 στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ, και σε έκτακτη Συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ.  Ένας πρεσβευτής του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης καταξιώθηκε σε επίπεδο Νομού Λασιθίου, ως Πρόεδρος για το πρωτόγνωρο έργο του στον Ερυθρό Σταυρό Ιεράπετρας και στο Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ο συνταξιούχος χειρουργός Ανδρέας Μαμαντόπουλος είναι ένα πρόσωπο αναγνωρισμένης δράσης και προσφοράς στην Ιεράπετρα και σε όλη την Κρήτη. Είναι πρόεδρος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ιεράπετρα και εργάστηκε για χρόνια ως χειρουργός στο νοσοκομείο της πόλης, πρωτοστατώντας στους αγώνες εναντίον της συνεχούς υποβάθμισής του. Τον τελευταίο διάστημα απασχολούνταν με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον τοπικό ΕΕΣ, με το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, καθώς και με το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, μέσα από τον οποίο επιχειρούσε με πολύ καλά αποτελέσματα, «ραδιομαραθωνίο», χορηγίες, δωρεές, κ.τ.λ. να εμπλουτίσει τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ώστε να μπορεί να προσφέρει σωστές υπηρεσίες υγείας στον πολίτη. Το 2010 βραβεύτηκε ως Γεραπετρίτης της Χρονιάς για την εθελοντική του δράση, ενώ πριν από λίγες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο στηρίζει την υποψηφιότητά του για την αμισθί θέση του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού. 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΕΕΣ και πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματός Ιεράπετρας Ανδρέα Μαμαντόπουλο, ευχές για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Πριν τα Χριστούγεννα θα έχει εγκατασταθεί η ενδοσκοπική μονάδα

Ο στόχος έχει επιτευχθεί για την παραγγελία της ενδοσκοπικής μονάδας, και πιστεύουμε ότι πριν τις γιορτές θα έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο ενώ έχουμε περίσσευμα οικονομικό ώστε ανάλογα με τις υποδείξεις της διοίκησης και των επιστημονικών οργάνων του Νοσοκομείου να προχωρήσουμε και για άλλα πράγματα. Ο ίδιος τονίζει, αυτό που παίρνει πλέον σειρά για το Σύλλογο είναι η εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει τους πρώτους μήνες του καινούργιου χρόνου ώστε να εκλεγεί η νέα διοίκηση του Συλλόγου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.