ΟΣΔΕ 2020 – Ανακοίνωση της Ε.Α.Σ. Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Αγαπητοί αγρότες, δικαιούχοι επιδότησης και παραγωγοί υπόχρεοι Δήλωσης Καλλιέργειας, η Διαδικασία Ενεργοποίησης των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης – Επιδότησης άρχισε.

Η Ένωση Ιεράπετρας εδώ και πολλά χρόνια ήταν η πύλη υποδοχής για τους χιλιάδες αγρότες της περιοχής μας. Λόγω της τεχνογνωσίας της και της υπευθυνότητάς της, διακρίνεται εδώ και πολλά χρόνια ως ο Φορέας με τα καλύτερα αποτελέσματα πανελλαδικά.

Δεν επιδιώκουμε το μονοπώλιο αυτού του σύνθετου και απαιτητικού έργου. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε αντιδεοντολογικές και αθέμιτες πρακτικές που ακολουθούν φορείς ιδιωτών  με παραπλανητικές και ψευδείς ανακοινώσεις που τα ίδια τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, τους διαψεύδουν.

Επιχειρούν μέσω τηλεφώνου να δεσμεύσουν Α.Φ.Μ. παραγωγών δικαιούχων και να προχωρήσουν σε συμπληρώσεις των αιτήσεων ΟΣΔΕ χωρίς τη φυσική παρουσία του δικαιούχου, με αποτέλεσμα να μην ενσωματώνονται στην αίτηση ούτε οι απαραίτητες αλλαγές, αλλά και η συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησης και να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι απώλειας της επιδότησης. Φτάνουν μάλιστα και στο σημείο να παραδίδουν μη οριστικοποιημένη αίτηση και αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρησης της.

Από τα παραπάνω, η Ένωση έχει φτάσει στο σημείο να προχωρεί σε αποσφαλματώσεις αιτήσεων εκατοντάδων παραγωγών προκειμένου να μη βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να απολέσουν την επιδότησή τους.

Επιπλέον, παραπλανητικά, ενώ  προπαγανδίζουν το αρχικό ποσό εκπλήρωσης της αίτησης, προβαίνουν σε επιπλέον χρεώσεις για διορθώσεις ή συμπληρώσεις στοιχείων που είναι υποχρεωμένοι με βάση τις οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρούν, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του παραγωγού δικαιούχου.

Οι ακολουθούμενες ενέργειες από μέρους τους και σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί είτε για τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης, είτε σε φακέλους για  το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, είτε για τη δημιουργία των ΟΕΦ κλπ, μας οδήγησαν ως Ένωση για πλείστες περιπτώσεων, σε πολιτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να μην υποστούν ζημιά οι δικαιούχοι από τις συνέπειες , από τις ανεπάρκειες των φορέων σύνταξης.

Σαν Ένωση Ιεράπετρας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να καλύπτουμε πλέον παρατυπίες, αθέμιτες πρακτικές και πλημμελείς εργασίες φορέων που τελικά αποβαίνουν σε βάρος του παραγωγού δικαιούχου.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι όποιες αθέμιτες από μέρους τους πρακτικές – ιδιαίτερα από ένα συγκεκριμένο φορέα – να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Άλλως είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε όλες τις απαιτούμενες διοικητικές παρεμβάσεις και νομικές ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των αγροτών και της οργάνωσης.

ΟΣΔΕ-Ενεργοποίηση Δικαιωμάτων 2020 – Τι χρειάζεται προσοχή στις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ

Για την ορθή και δίχως ταλαιπωρία ενεργοποίηση της επιδότησής μίλησε στον Planet 90,6 Μπάμπης Δραγασάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε σε όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Η ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων 2020 για την επιδότηση είναι σε εξέλιξη και λήγει στις 15 Μάη.

Ο ίδιος, επίσης μίλησε για τα ζητήματα που προκύπτουν με τους δασικούς χάρτες, η ταύτιση των δηλώσεων Κτηματολογίου, την έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων ενώ, παράλληλα μίλησε για τις αλλαγές που έχουν προκύψει στους συνεταιρισμούς μετά το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί, ζήτημα για το οποίο η ΕΑΣ είχε εκφράσει τις παρατηρήσεις της για αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει στο συνεταιριστικό κίνημα.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μπάμπης Δραγασάκης

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.