Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος μαθημάτων σκακιού με το 3ο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Κύρβας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος μαθημάτων σκακιού της περιόδου 2019-2020 με το 3ο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Κύρβας». Έγινε στην υπαίθρια σκακιέρα της πόλης μας, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 και είχε 24 συμμετοχές. Το σύστημα των αγώνων ήταν Ελβετικό επτά γύρων, με χρόνο σκέψης 15 λεπτά για τον κάθε αθλητή. Μετά το τέλος του Τουρνουά έγινε απονομή των επάθλων, όπου βραβεύτηκαν ενήλικες και παιδιά 8, 10 και 12 χρονών.

Το σκακιστικό τμήμα λειτούργει 4 χρόνια στην Ιεράπετρα. Η ενασχόληση με το σκάκι προσφέρει πολλά, ειδικά στα παιδιά, γιατί τα μαθαίνει να είναι υπεύθυνα για τις πράξεις τους, να είναι ευρηματικά και να προάγουν την άμιλλα, αφού η σωστή συμπεριφορά στη σκακιέρα είναι απαραίτητη για ένα σκακιστή.

Τα παιδιά με το σκάκι αποκτούν αναλυτική σκέψη, μαθαίνουν να προγραμματίζουν και να «χτίζουν» στρατηγικές, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους και βελτιώνουν την αυτοσυγκέντρωση τους.

Αξίζει λοιπόν να ασχολούμαστε με το σκάκι και να ξοδεύουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε αυτό.

Πολλά συγχαρητήρια  στους μαθητές και στο δάσκαλο σκακιού Γιώργο Κασσαπάκη!!

https://drive.google.com/drive/folders/1pw4DidmFVNpGLdfSElqVIoMqSeShLpmF?usp=sharing

Σακαδάκη Μπαχλιτζανάκη Μαρία

Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.