Οι ειδικότητες που εντάσσονται στο μηχανογραφικό και θα λειτουργήσουν στη ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Ιεράπετρας

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους απόφοιτους Γενικού και Επαγγελματικού  Λυκείου που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και πρόκειται να  συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο, ότι οι νέες ειδικότητες που προσφέρονται  στη ΣΑΕΚ Ιεράπετρας και εντάσσονται στο παράλληλο μηχανογραφικό είναι:

  • Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας 
  • Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας 
  • Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας 
  • Τεχνικός Αγροτουρισμού 
  • Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 
  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Υγείας 
  • Βοηθός Φαρμακείου 

Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν σε κάποια ειδικότητα υποβάλλοντας αίτηση για εγγραφή, σε κενές θέσεις των εγκεκριμένων ειδικοτήτων, με αντίστοιχη διαδικασία που θα γίνει τον Αύγουστο. Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2024. Οι διαδικασίες εγγραφής και οι σχετικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν έγκαιρα από τη Διεύθυνση  Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας 

Μπορεί να εργαστεί: Στην Υποδοχή των πελατών στο Ξενοδοχείο, σε Εργασίες  στους ορόφους και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου, στο τμήμα Προμηθειών & στη  διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων & υλικού, στην Πώληση και σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο Εστιατόριο, στην παρασκευή & σερβίρισμα κοκτέιλ, αλκοολούχων ή μη ποτών στο Μπαρ.

Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας 

Μπορεί να εργαστεί σε: Δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Ιδρύματα που έχουν σχέση με τη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση  παιδιών μέχρι 6 ετών , Παιδικές στέγες που ελέγχονται από το Υπουργείο  Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βρεφονηπιακούς σταθμούς  Δήμων, Κοινοτήτων, Υπουργείων, Οργανισμών, Εταιριών, κ.λ.π, Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Παιδότοπους, Κατασκηνώσεις, – Κέντρα  Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

Μπορεί να εργαστεί σε ολόκληρο το φάσμα των δομών περίθαλψης, όπως: Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Δημόσιες ή Ιδιωτικές Κλινικές, Κοινοτικά  Κέντρα, Γηροκομεία, Θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, Κέντρα Υγείας, Δομές  κοινωνικής πρόνοιας (ΚΗΦ ,πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι κ.ά.), Ψυχιατρικές  δομές.

Τεχνικός Αγροτουρισμού 

Μπορεί να: Ιδρύει και διοικεί αγροτουριστική μονάδα – Οργανώνει και διαθέτει  προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού, περιηγήσεων, ορεινών &  παραδοσιακών διαδρομών, επισκέψεων σε αγροκτήματα, οινοποιία κ.ά. – Δημιουργεί τουριστικά πακέτα με ενεργή εμπλοκή του επισκέπτη στο αγρόκτημα  και στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής – Αναδεικνύει και ενισχύει το  γαστρονομικό τουρισμό μέσω της αξιοποίησης τοπικών προϊόντων – Ενισχύει τη  γεωργική παραγωγή με έμφαση στη βιολογική καλλιέργεια και στην τουριστική  αξιοποίησή της – Διαχειρίζεται αγρόκτημα και εκτελεί βασικές αγροτικές  εργασίες.

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 

Μπορεί να ασχοληθεί με: Εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων – Τεχνικές  μελέτες και εγκαταστάσεις για ανεμογεννήτριες – Τεχνική μελέτη και  εγκατάσταση εξοπλισμού στο έδαφος για τη μετατροπή της γεωθερμικής  ενέργειας σε θέρμανση και ψύξη – Τεχνική μελέτη και εγκατάσταση εξοπλισμού  στο έδαφος για τη μετατροπή της ηλιοθερμικής ενέργειας σε θέρμανση – Τεχνικοοικονομική διαχείριση και εμπορία ενεργειακού εξοπλισμού.

Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Υγείας 

Μπορεί να εργαστεί στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες σε: Δημόσια  Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Πολυιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Κέντρα  Αποκατάστασης, Γραφεία ΕΦΚΑ, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Επιχειρήσεις  παροχής υπηρεσιών υγείας, Επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας φαρμάκων,  Επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ιατρικών μηχανημάτων, Επιχειρήσεις  παραγωγής και εμπορίας ιατρικού και παραϊατρικού εξοπλισμού.

Βοηθός Φαρμακείου 

Ασχολείται με εκτέλεση συνταγών, παραγγελίες φαρμάκων, τακτοποίηση  φαρμάκων στα ράφια του φαρμακείου και εξυπηρέτηση του κοινού που ζητεί  φάρμακα. Μπορεί να παρασκευάζει φάρμακα και καλλυντικά υπό την εποπτεία  του επιβλέποντος φαρμακοποιού και ελέγχει ποιοτικά και ποσοτικά τη σύσταση  των πρώτων υλών και των προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, στο τηλέφωνο  2842027512 ή 2842027513 (ώρες 9.00-13.00) ή στο saekier@sch.gr

Μαρία Σουργιαδάκη – Αναπλ. Διευθύντρια ΣΑΕΚ Ιεράπετρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.