Οικονόμου: Είμαστε πολύ κοντά στην άρση των περιοριστικών μέτρων

Που μπήκαν λόγω της Όμικρον

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την άρση των περιοριστικών μέτρων και για την άφιξη των Rafale στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και στη Σία Κοσιώνη, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ειδικότερα της μετάλλαξης ‘Ομικρον.

Παράλληλα, τόνισε την αναβάθμιση της χώρας, με τα έξι Rafale που προσγειώθηκαν χθες στην ελληνική επικράτεια. Επίσης ο κ. Οικονόμου ανέφερε, ότι με τα νέα αεροσκάφη αναβαθμίζεται η αποτρεπτική ισχύς της χώρας και ενισχύεται το κύρος της Ελλάδας στο εύρος της διπλωματικής πολιτικής.

Αρκετά κοντά στην άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας

Όσον αφορά τα πρόσθετα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Σταθμίζουμε κάθε φορά τα μεγέθη της πανδημίας, η πραγματικότητα είναι ότι στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση, υπάρχει όμως μια πίεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην νοσηλεία σε απλές κλίνες covid και στις ΜΕΘ. Βρισκόμαστε στη δεύτερη μέρα με τη διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία. Συνυπολογίζουμε όλα τα δεδομένα. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση αυτών των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του χρόνου και μετά».

Τα Rafale ενισχύουν το κύρος της χώρας και την αποτρεπτική της ισχύς

«Η στρατηγική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων που αποτελεί μια σαφή πολιτική προτεραιότητα και επιλογή της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναβαθμίζει γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά τη χώρα. Έχει πολλαπλές θετικές συνέπειες του κύρους και του βάθους της διπλωματικής μας πολιτικής. Χωρίς αμφιβολία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας», επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.