Ξεκινά η τηλεκπαίδευση σε δημοτικά, νηπιαγωγεία: Ο Δ/ντης Εκπαίδευσης Λασιθίου Α΄βάθμιας Μ. Μακράκης στον Planet 90,6

Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας του νομού κ. Μανόλης Μακράκης σε δηλώσεις του στον Planet 90,6 μίλησε για την προετοιμασία των σχολείων.

Νέο τοπίο διαμορφώνει η τηλεκπαίδευση στα σχολεία για μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων και δασκάλους. Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων. Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο τρόπους: την τηλεκπαίδευση και την εκπαιδευτική τηλεόραση. Οι διευθύνσεις των σχολείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, έχουν καταρτίσει πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και έχουν κάνει τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση αρχίζει την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι ήδη μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης γίνονται στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, η λειτουργία των οποίων είχε ανασταλεί από τις 9 Νοεμβρίου. Όπως τονίζει ο κ. Μακράκης, η διδακτέα ύλη θα καλυφθεί κανονικά όπως γινόταν προτού η κυβέρνηση αποφασίσει το κλείσιμο τους λόγω του lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η τηλεκπαίδευση και το ωράριο

Θα είναι υποχρεωτική και κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά.

Τα διαδικτυακά μαθήματα θα πραγματοποιούνται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα Δημοτικά, από τις 14:00 έως τις 16:20 για τα νηπιαγωγεία και αυτές οι ώρες περιλαμβάνουν και μικρά διαλείμματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.