Ξεκίνησε το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου – Ο Τάσος Χατζημανώλης παραχώρησε συνέντευξη στον Planet 90,6 για τα εγκαίνια του σχολείου

| Πήρε ξανά ζωή το Σχολείο στο Καβούσι

Παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλη Καρτσωνάκη και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Θανάση Κατσαγκόλη πραγματοποιήθηκε χθες ο Αγιασμός 11.30 π.μ. στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι.Μετά από έναν χρόνο αναμονής λόγω της αναστολής λειτουργίας του, το πρώτο μουσικό σχολείο του νομού είναι γεγονός. Ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στην ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, υποδεχόμενο συνολικά, 28 μαθητές. Το νέο σχολείο που κτιριακά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, λειτουργούν από σήμερα 2 τμήματα για τους 28 μαθητές, ενώ θα χρειαστούν ακόμα μερικές μέρες για να καλυφθούν ελλείψεις που υπάρχουν σε κάποια μουσικά όργανα αλλά και καθηγητές, με σκοπό τελικά όλα να λειτουργήσουν όπως πρέπει ώστε η νέα αυτή εκπαιδευτική δομή, να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν σε όλο το ν. Λασιθίου.

Από άποψη εκπαιδευτικού προσωπικού για το Μουσικό Γυμνάσιο προβλέπονται, όπως μας είπε στον Planet 90,6 ο Διευθυντής κ. Τάσος Χατζημανώλης, συνολικά 7 καθηγητές – τρεις Μουσικοί, ένας Φυσικός, ένας καθηγητής Πληροφορικής, ένας Γυμναστής, ενώ είχε σταλεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και μία Φιλόλογος.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα μεταφοράς στο σχολείο και της σίτισης, ο κ. Χατζημανώλης είπε στον Planet 90,6 πως η μεταφορά των μαθητών στο Καβούσι θα γίνεται από μέσα μεταφοράς που θα εξασφαλίσει η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ η σίτιση των μαθητών θα γίνεται από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο Διευθυντής θέλησε, μάλιστα, να ευχαριστήσει τον Δήμο Ιεράπετρας «για την προσπάθεια που έκανε για το Μουσικό Γυμνάσιο, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με πιεστικά χρονοδιαγράμματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.