Ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση για γυμνάσια και λύκεια | Ο διευθυντής β/βάθμιας εκπαίδευσης ν. Λασιθίου κ. Θ. Κατσαγκόλης στον Planet 90,6

Μπροστά σε μια οθόνη και την νέα χρονιά για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων μετά τις διακοπές λόγο των εορτών. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς οι ειδικοί αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να εκτιμήσουν επιδημιολογικά την κατάσταση.

Ο προϊστάμενος της β/ βάθμιας εκπαίδευσης ν. Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης ανέφερε ότι η τηλεκπαίδευση άρχισε κανονικά από σήμερα Παρασκευή χωρίς να υπάρξουν τα σοβαρά προβλήματα στην πρώτη ημέρα εφαρμογής της. Οι εκπαιδευτικοί επιστρέψαν στις περιοχές τοποθέτησής τους όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο. Στο πλαίσιο της πρόληψης για την πανδημία του κορωνοϊού υπάρχει συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους Δήμους του ν. λασιθίου ώστε να γίνουν rapid test στους εκπαιδευτικούς. Ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να υπάρχει μια καλή οργάνωση σε περίπτωση που ανοίξουν δια ζώσης και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας. Ο κ. Κατσαγκόλης μετέφερε τις ευχές του για καλή συνέχεια στη σχολική χρονιά, και ανακοίνωσε ότι από το υπουργείο Παιδείας εξετάζετε η μειωμένη εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, της Γ’ Λυκείου.

Η εισήγηση του ΙΕΠ για απαλοιφή κεφαλαίων από εξεταζόμενα μαθήματα

Για τους αποφοίτους που θα εξεταστούν το 2021 θα ισχύσουν η βάση εισαγωγής και το νέο σύστημα υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στις επόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Προβληματισμός για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Πάντως, όσον αφορά στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, υπάρχει έντονος προβληματισμός. Οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι για τουλάχιστον μια εβδομάδα ή ακόμα και δέκα ημέρες. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, ότι θέλουν να περάσουν οι μέρες και να έχουν περισσότερα στοιχεία στα χέρια τους, αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας. Η εν λόγω συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί Τρίτη ή Τετάρτη, οπότε και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.