Ξέμειναν από… self test τα φαρμακεία | Συνέντευξη του ΠΦΛ Κώστα Καλδή στον Planet 90,6

Γονείς και εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν να τα προμηθευτούν στο σύνολο τους

Ξέμειναν από… self test και τα φαρμακεία γεγονός που προκάλεσε προβλήματα ως προς την ομαλή επανέναρξη των σχολικών μονάδων σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, όλοι οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα self test και να το δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα edupass.

Ωστόσο, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου δεν είναι εφικτή ως προς την καθολικότητά του καθώς – όπως φαίνεται – η Πολιτεία δεν μερίμνησε ώστε να υπάρχουν τα ανάλογα self test στα φαρμακεία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από νωρίς, τα φαρμακεία ξέμειναν και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

«Κάθε φορά παρατηρείται την τελευταία ημέρα να ξεμένουμε ωστόσο αυτήν τη φορά έγινε πάρα πολύ νωρίς. Οι αποθήκες έχουν σχεδόν αδειάσει και δεν είχαμε να δώσουμε άλλα self test στο σύνολο του νομού. Θα πρέπει στην επόμενη διανομή τους το υπουργείο Υγείας να μας στείλει self test για να μπορούμε να τα δώσουμε», επεσήμανε σχετικά, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.