Νεα βοήθεια από την ομογένεια στα νοσοκομεια Ιεραπετρας και Σητειας υψους 1 εκ. δολλαριων

Τιμήθηκε η μνήμη του ομογενή Ν. Καλημεράκη, ιδρυτή και ευεργέτη του Βενιζελείου Νοσοκομείου

Με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες, χαιρετισμούς θεσμικών εκπροσώπων και ηγετικών στελεχών της ομογένειας της Παγκρητικής Αμερικής, τιμήθηκε η μνήμη του συμπατριώτη μας μεγάλου ευεργέτη Νικου Καλημεράκη π. Προέδρου της Παγκρητικής, πρωτοστάτη της ανέγερσης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και με μεγάλη προσφορά στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε απο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο π. Πρόδρομο στο χώρο της προτομής του Ν. Καλημεράκη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με όλους τους παριστάμενους θεσμικούς εκπροσώπους, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδακη, τον Αντιδήμαρχο Μαρίνο Πατακό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου-γιατρό Γρηγόρη Πασπάτη, π. Αντινομάρχη Ηρακλή Πυργιαννάκη, να επισημαίνουν αλλά και να αναγνωρίζουν την έμπρακτη προσφορά του Νικου Καλημεράκη.

Γιά την προσωπικότητα του Ν. Καλημεράκη, και το σπουδαίο έργο του στην ομογένεια αλλά και στην Κρήτη, μίλησαν ο νέος Πρόεδρος της Παγκρητικής Αμερικής Ιακωβος Μπούτζουκας, η Διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Βενιζελείου Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης και ο Ιπποκράτης Μπελαδακης, εκπρόσωπος του προέδρου στην Κρήτη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος π. Πρόδρομος, στον χαιρετισμό του μετέφερε σε ολους την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου,της εκκλησίας της Κρήτης,επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της ομογένειας των Κρητών όπου γης,ενώ επίσης έκανε αναφορά στην συμβολή του Ν. Καλημεράκη και στην μνήμη του.

Οι εκπρόσωποι της Ομογένειας και ιδιαίτερα ο Ιπποκράτης Μπελαδάκης στις ομιλίες τους ζήτησαν απο τους Διοικούντες του Βενιζελείου Νοσοκομείου να δοθεί το όνομα του Ν. Καλημεράκη σε μια πτέρυγα του κτηριακού νοσηλευτικού συγκροτήματος, με τους ίδιους να συμφωνούν κατ’ αρχήν στο αίτημα.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Παγκρητικής ανακοίνωσε δημόσια στην ομιλία του, ότι, σύντομα θα έρθει από την ομογένεια νέα βοήθεια υγειονομικού και ιατρικού εξοπλισμού για Νοσοκομεία της Κρήτης ποσού 1 εκατ. δολαρίων, ζητώντας απο την κα Μπορμπουδάκη, η βοήθεια να δοθεί στα απομακρυσμένα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας και αυτό το αίτημα είναι και επιθυμία των δωρητών ομογενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.