Νέα Κοινοβουλευτική Παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη για τους 400.000 Απόφοιτους Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.)

Δείτε αναλυτικά:

Στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατατέθηκε εκ νέου με πρωτοβουλία της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κας Κατερίνας Σπυριδάκη, Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το χρόνιο ζήτημα της αντιστοίχισης των Πτυχίων 400.000 Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.), των οποίων τα πτυχία τους δεν τους διασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα ανάλογα με εκείνα των απόφοιτων των Α.Ε.Ι.. Την εν λόγω Αναφορά του Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης συνυπογράφουν οι παρακάτω Βουλευτές: κα Ελένη Βατσινά – Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Φραγκίσκος Παρασύρης – Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Χνάρης – Βουλευτής Ρεθύμνης και ο κ. Στέφανος Παρασταστίδης – Βουλευτής Κιλκίς και Τομεάρχης Παιδείας.

Σύμφωνα με το εν λόγω Δελτίο Τύπου παρά τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την επίλυση του ζητήματος και πως το εν λόγω θέμα «το επεξεργάζεται ειδική επιτροπή και είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου για να λυθεί», μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φοιτητών Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης δεν έχει λάβει κάποια απάντηση στις πολυάριθμες αιτήσεις του για έναν ειλικρινή διάλογο με τον ίδιο τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης για το χρονοδιάγραμμα της επίλυσης του ζητήματος.

Τέλος, με την Αναφορά αυτή ζητείται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για την επίλυση του ζητήματος της αντιστοίχισης των Πτυχίων 400.000 Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) μέσω ενός ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου με τους Συλλόγους Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) και ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.