Μηχανογραφικά: Τι θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι φέτος | Ο Γιάννης Γερογιαννάκης στον Planet 90.6

Πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών φέτος. Ενώ η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής φέρνει πολλές ανατροπές, οι υποψήφιοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα όνειρά τους, τις δυνατότητες και το σίγουρο, όσο γίνεται, μέλλον.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την συμπλήρωση των φετινών μηχανογραφικών και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, αλλά και την ανακοίνωση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής (ΕΒΕ) για κάθε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, «ολοκληρώνεται ο κύκλος» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Είναι η τελευταία χρονιά που οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώσουν όσες σχολές επιθυμούν.

Πρώτη φορά θα ενταχθεί Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις πανελλαδικές σχολές (ΕΒΕ), αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τους χαμηλόβαθμους υποψηφίους από την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Κάθε πεδίο θα έχει την δική του βάση εισαγωγής και δεν θα αφήνει καθόλου τους υποψηφίους που έχουν γράψει κάτω από αυτή να δηλώσουν την σχολή που επιθυμούν.

Μετά την οριστικοποίηση του Μ.Δ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με τον μαθηματικό κ. Γιάννης Γερογιαννάκη τουλάχιστον 20.000 παιδιά φέτος θα μείνουν εκτός.

Θα υπάρχει αύξηση ή μείωση των βάσεων φέτος:

«Θα υπάρχει αύξηση των βάσεων αλλά ας περιμένουμε, όλα κρίνονται από τις δηλώσεις και τις επιλογές των υποψηφίων κάθε πεδίου» δήλωσε ο κ. Γερογιαννάκης και συμπλήρωσε «Είναι ένα νέο τοπίο για όλους».

Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος:

«Βλέπουμε να υπάρχει μία αυξανόμενη ζήτηση σε επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, πληροφορική και μηχανική και επιπλέον λόγω της πανδημίας υπάρχει αύξηση στα επαγγέλματα υγείας και πρόνοιας», ανέφερε «Οι υποψήφιοι του φετινού 4ου πεδίου έχουν ένα μικρό προβάδισμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.