Με καινοτόμες προτάσεις η ΙQ CROPS στην αγροτική έκθεση Ιεράπετρας

Οι προκλήσεις στον θερμοκηπιακό κλάδο απο την ΙQ CROPS αγροτική έκθεση AgroExpo 2023 

Η ώρα της μεγάλης έκθεσης των αγροτών έφτασε! Ο Ευάγγελος Δρίμτζιας υπεύθυνος της IQ CROPS στην πρωινή εκπομπή του PLANET 90.6

Η εταιρία αναμένεται να έχει για μια ακόμα χρονιά δυναμική παρουσία στην αγροτική έκθεση AgroExpo 2023 που διεξάγετε 26-28 Μαΐου στην Ιεράπετρα, ενημερώνοντας τους παραγωγούς για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ΙQ CROPS, με σκοπό την δημιουργία όσο δυνατόν καλύτερων συνθηκών για την ανάπτυξη της καλλιέργειας.

Η καλλιέργεια ακριβείας μπορεί να κάνει την διαφορά.

Με τον κ. Δρίμτζια συζητήσαμε για τις τρέχουσες προκλήσεις στο θερμοκηπιακό κλάδο με κύριο θέμα την καλλιέργεια ακριβείας, την κλιματική κρίση, τη διαχείριση του νερού, και τα πλέον σημαντικά θέματα που απασχολούν τον αγρότη. Παρουσίασε την πολιτική της εταιρείας, την στρατηγική και το όραμα της, Marketing ή branding αγροτικών προϊόντων, το δίκτυο διανομής και τους συνεργάτες της εταιρείας.

Ο ίδιος, ανέλυσε τους λόγους που οι παραγωγοί θα πρεπει να στρέφονται στην ολοκληρωμένη διαχείριση εξηγώντας ότι είναι μονόδρομος πλέον, εξαιτίας των ελάχιστων δραστικών ουσιών που έχουμε διαθέσιμες αλλά και με την επιθυμία της αγοράς για καθαρά προϊόντα χωρίς υπολείμματα. Μίλησε κατόπιν για τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην αγορά αλλά και τη σημασία να έχουν τα προϊόντα ένα brand name με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για τα προϊόντα, όπως ποιότητα, σταθερότητα κλπ.

Κάλεσε τους αγρότες και παράγοντες της τοπικής αγοράς να μετέχουν και να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου και του Επιμελητηρίου Λασιθίου και κατάθεσε το όραμα του για το μέλλον της έκθεσης και τον ρόλο της στην τοπική οικονομία.

Υδροπονία είναι η αιχμή της τεχνολογίας

Στη συνέχεια, ανέλυσε την υδροπονία ανοιχτού κυκλώματος αλλά και η ανακύκλωση νερού συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού ανά κιλό παραγωγής και κατ΄επέκταση εξοικονόμηση στο κόστος παραγωγής.

Η υδροπονία αποτελεί την λύση για την έλλειψη νερού. Στην Κρήτη δεν έχει ιδιαίτερα ακόμα προχωρήσει η εφαρμογή της. Η υδροπονία δεν είναι ακριβή, είναι απλή μέθοδος και είναι η μικρότερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένας παραγωγός για να βελτιώσει τις συνθήκες παραγωγής στο θερμοκήπιό του, να αυξήσει την παραγωγή του, να βελτιώσει την ποιότητα. Τα πλεονεκτήματα στην παραγωγή είναι λιγότερες εισροές, λιγότερη χρήση νερού, συμβάλλοντας στην αιφορία, και αποτελούν απόδειξη τα δεδομένα που υπάρχουν από διάφορες χώρες. Σημαντικό τα προϊόντα της υδροπονίας έχουν μεγαλύτερη αποδοχή και μέλλον στις διεθνείς αγορές.

Τέλος έκανε αναφορές για τη διαχείριση του στρες των φυτών και τη λύση που προτείνει η IQ CROPS για την καλύτερη απόδοση των καλλιεργειών.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα, στον υπαίθριο εκθεσιακό χώρο της ΑΓΡΕΞ.

Πιστή στο ραντεβού της με την Ελληνική γεωργία, η ΙQ CROPS συμμετέχει στην 5η Agroexpo Ιεράπετρας και οι συνεργάτες της θα χαρούν να στα συναντήσουν και να σας ενημερώσουν στα Περίπτερα 1-2 τόνισε ο κ. Δρίμτζιας.

IQ CROPS ΣΤΗΝ AGROEXPO 2023 στην Ιεράπετρα

Αυτή τη φορά είμαστε μπροστά στα stands 1 & 2. Σας περιμένουμε με πολλά νέα προϊόντα, και με πολλές μεγάλες εκπλήξεις!

Ακούστε την συνέντευξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.