Με δύο self test την εβδομάδα ανοίγουν τα λύκεια

Την δια ζώσης επαναλειτουργία των τριών τάξεων του Λυκείου από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα σχολεία ανοίγουν με όλα τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν και στο παρελθόν, όπως χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, αερισμός τάξεων κλπ, ενώ μετά από εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολόγων προστίθεται και η διενέργεια δύο υποχρεωτικών self test ανά εβδομάδα.

Τα τεστ αυτά όπως ξεκαθάρισε η Υπουργός θα δίνονται δωρεάν στους μαθητές μέσω φαρμακείων και οι μαθητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία με τα αποτελέσματα των τεστ, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα μαθήματα δια ζώσης.

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι ανοίγουν στις 2 Απριλίου τα λύκεια σε όλη τη χώρα. Εκτός από τα προληπτικά μέτρα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα self test θα γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη και θα είναι υποχρεωτικά.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το selft est στο σπίτι τους και θα πρέπει να το δηλώνουν στην ειδική πλατφόρμα. Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό μετά από την διενέργεια του self test, τότε θα μπορεί να κάνει δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή.

Αν το rapid test βγει θετικό, τότε ο μαθητής θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αν όμως βγει αρνητικό, τότε θα παραλαμβάνει σχετική βεβαίωση και θα επιστρέφει στο σχολείο.

Υπενθύμισε πως πέρα από αυτό το μέτρο, ισχύουν και όλα τα… γνωστά, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα, η χρήση αντισηπτικών, οι συχνοί καθαρισμοί και ο αερισμός των χώρων.

“Παρά την κούραση και την κόπωση όσο πιο πιστά τηρήσουμε τα μέτρα όσο πιο κοντά ερχόμαστε στην πραγματικότητα και στο να ξεπεράσουμε την πανδημία” σημείωσε η Υπουργός Παιδείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.