Μέτρα 330 εκατ. ευρώ για στήριξη της εστίασης- Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας Μ. Μιχελαράκης στον Planet 90,6

Ικανοποιημένος δηλώνει στον Planet 90,6 o πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχελαράκης

Τουλάχιστον 40.000 επιχειρήσεις εστίασης από τις συνολικά 77.000 αναμένεται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορών πρώτων υλών, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους όταν αυτή αποφασισθεί, το οποίο ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα έπειτα από ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό. Το πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ποσό ίσο με το 7% του τζίρου του 2019 και με μέγιστο ποσό ενίσχυσης τις 100.000 ευρώ ανά ΑΦΜ, υπό την προϋπόθεση ότι το 2020 ο τζίρος τους ήταν μειωμένος σε σύγκριση με το 2019 κατά 30% και πλέον. Στην ουσία, το ποσό αυτό καλύπτει το 20% του εκτιμώμενου τζίρου του πρώτου μήνα επανεκκίνησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος που προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ ανέρχεται τελικά σε 330 εκατ. ευρώ, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για υψηλότερο ποσό, κάτι που κρίθηκε απαγορευτικό, δεδομένου του γεγονότος ότι θα απαιτηθούν ανάλογες παρεμβάσεις και για άλλους κλάδους, όπως είναι για παράδειγμα ο τουρισμός.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Ο κλάδος της εστίασης εκθέτη τα προβλήματα του

Δέσμη μέτρων για επανεκκίνηση της εστίασης

Τα προβλήματα και την αγωνία για το μέλλον της εστίασης συζήτησαν με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα εκπρόσωποι του κλάδου (Estiasigreece) και  παρουσίασαν την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.  Στην συζήτηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  Αλέξης Χαρίτσης και η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου.

Για περίπου δυο ώρες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της πανδημίας, τον τρόπο επανεκκίνησης, κυρίως όμως τον τρόπο λειτουργίας της επόμενης ημέρας.

Η Estiasigreece συνεχίζει την διαβούλευση και προτείνει ρεαλιστικές λύσεις εξορθολογισμού του κλάδου της εστίασης.

Το «παρών» στην συνάντηση έδωσαν εκπροσωπώντας την Κρήτη, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχελαράκης και ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης και ψυχαγωγίας Σητείας κ. Μανώλης Αγγελάκης.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε στην εκπόνηση της μελέτης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, καθώς το συγκεκριμένο έργο θα αναδείξει το παραλιακό μέτωπο της πόλης ενώ θα συμβάλλει σημαντικά την πολιτιστική της ταυτότητα, με σημαντικά οφέλη στο αστικό αλλά και το φυσικό περιβάλλον, αποτελώντας παράλληλα πόλο έλξης για την τουριστική ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.