Εκδηλώσεις για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης και της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Την Παρασκευή 17 Μαΐου θα αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019  στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο.

Την ίδια μέρα στις 19 Μαΐου  θα εορταστεί φέτος και η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Από το πρωί της 17-05-2019 μέχρι τη δύση του ηλίου της 19-05-2019 θα γίνει γενικός Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση, κατά τις νυκτερινές ώρες, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, των πλοίων που βρίσκονται αγκυροβολημένα στο λιμάνι της πόλης Αγίου Νικολάου και των χώρων του λιμανιού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ17 ΜΑΪΟΥ 2019 

  • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία με θέμα το ιστορικό της Επετείου.
  • Ώρα 10.30:Προσκύνημα των σπουδαστών, των μαθητών των Σχολείων, των Προσκόπων και Οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων με Επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους, βαθμοφόρους.
  • Κατά το προσκύνημα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα Σχολεία, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου, τους Προσκόπους και Οδηγούς.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19ΜΑΪΟΥ 2019

Ώρα 08.00: 

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της πόλης ενώ η Δημοτική   Φιλαρμονική θα περιέλθει τις οδούς παίζοντας εμβατήρια.

Ώρα 08.30:

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους και Οδηγούς.

Ώρα 10.00:

Τέλεση Δοξολογίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος    Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και  εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας  από τον Δ/ντή Δασών Ν. Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Συλλιγάρδο.

Ώρα 10.30: Αμέσως μετά τη λήξη της Δοξολογίας θα γίνει Επιμνημόσυνη              

Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.