Λευτέρης Αυγενάκης: Ζήτησε την αύξηση του γεωργικού αποθεματικού ποσού

Συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, παρευρέθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την διάρκεια της δήλωσης που έκανε στις Βρυξέλλες, τόνισε την ανάγκη για αύξηση του ποσού του γεωργικού αποθεματικού.

Επισήμανε επίσης ότι «πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες άντλησης χρηματοδοτήσεων που έχουν απαντηθεί σε κάθε κράτος μέλος» και πως «πρέπει να θεωρηθεί από τη νέα ΚΑΠ, ένα ποσό της τάξης του 2% δεν μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κράτος-μέλος, εάν προκύψει στη χώρα του φαινόμενα πλημμύρας, ξηρασίας, πυρκαγιών».

«Είναι ένας συνδυασμός ενεργειών που σίγουρα θα κάνει τη ζωή ευκολότερη των κρατών-που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημείωσε επίσης πως «δεν νοείται σε δεύτερη προτεραιότητα η γεωργία και η αλιεία του κάθε κράτους μέλους. Η ευρωπαϊκή κοινότητα ορθά έχει αναδείξει ως πρώτο θέμα το περιβάλλον».

«Σήμερα, όμως νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει τα δύο αυτά ζητήματα, οι δύο αυτοί πυλώνες, περιβάλλον και γεωργία-αλιεία, να πηγαίνουν μαζί σε όλα τα επίπεδα και στα θέματα των προτεραιοτήτων αλλά και στα θέματα των χρηματοδοτήσεων», κατέληξε ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.