Κ. Σκρέκας: Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα υπάρχει επιδότηση τους λογαριασμούς

Κρίσιμη η περίοδος του καλοκαιριού οπού θα χρειαστεί να γεμίσουν ξανά οι δεξαμενές

“Η αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αεριού στην Ευρώπη έχει οδηγήσει προς τα κάτω και τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τα τιμολόγια ρεύματος για το Μάρτιο από την πλειονότητα των προμηθευτών να είναι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το Φεβρουάριο”, δήλωσε την Τρίτη ο Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επανέλαβε ότι για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα υπάρχει επιδότηση τους λογαριασμούς.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι κρίσιμη θα είναι η περίοδος του καλοκαιριού οπού θα χρειαστεί να γεμίσουν ξανά οι δεξαμενές.

Οι χρεώσεις της ΔΕΗ για τον Μάρτιο είναι:

– Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 19,9 το Φεβρουάριο.

– Για υψηλότερη κατανάλωση, 20,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 21,1

– Το νυχτερινό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 15,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 15,8.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ακόμη ότι ένα εκατομμύριο νοικοκυριά κατέθεσαν αίτηση στο πρόγραμμα Αλλάζω Συσκευή και μέχρι τώρα έχουν καταστεί δικαιούχοι 420.000.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη, λέγοντας ότι μετά το 12μηνο και εφόσον επιβεβαιωθούν τα όσα γνωρίζουμε από τις έρευνες, θα έχουμε την επενδυτική απόφαση για την πρώτη γεώτρηση αρχές του 2025. “Μια διαδικασία που στην Κύπρο πήρε 6 χρόνια εμείς φιλοδοξούμε να γίνει σε δυο με τρία χρόνια” τόνισε ο κ. Σκρέκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.