Κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες

Αναρτώνται οι δασικοί χάρτες και για τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης- Ανοίγει η ψηφιακή υποβολή αντιρρήσεων για Ηράκλειο και Λασίθι – Κοζυράκη: Οι δασικοί χάρτες το πρώτο βασικό βήμα του Κτηματολογίου

Με το δάχτυλο… στη σκανδάλη βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, περιμένοντας να δει πρόοδο στην πατρίδα μας, στο θέμα του Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πίστευε ότι τέλος του 2020 θα υπήρχε κύρωση των δασικών χαρτών, μολαταύτα οι διαδικασίες δεν προχώρησαν αναλόγως.

Σήμερα Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου θα έχουμε διπλό … άνοιγμα: και για την ψηφιακή υποβολή αντιρρήσεων στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου (για περίπου 100 ημέρες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης). Την ίδια μέρα αναρτώνται όμως και οι δασικοί χάρτες στους υπόλοιπους δύο νομούς της Κρήτης, στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.

“Όσο δυτικότερα, τόσο πιο πολλά τα ποσοστά δάσους και δασικής έκτασης” ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, θεωρώντας αναμενόμενο να γίνουν λάθη που θα έφερναν αντιδράσεις.

“Οι δασικοί χάρτες το πρώτο βασικό βήμα του Κτηματολογίου” τόνισε η κα Κοζυράκη. “Ο δασικός χάρτης δεν αφορά ιδιοκτησίες. Ο δασικός χάρτης αποτυπώνει χαρακτήρα και όρια” εξήγησε, λέγοντας πως “το Ηράκλειο εξαιρέθηκε από τη διαδικασία γιατί είναι ο πιο γεωργικός νομός”.

Αντιθέτως, στο Λασίθι προέκυψαν σφάλματα, λάθη και αντιδράσεις.

“Τα πρόδηλα σφάλματα και θα διορθωθούν εφόσον υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία” ξεκαθάρισε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η κα Κοζυράκη διευκρίνισε επίσης πως μια δασική – χορτολιβαδική έκταση “διέπεται από τις διατάξεις των δασικών νόμων”, πράγμα που σημαίνει “ότι ανεξαρτήτως της κυριότητας και της ιδιοκτησίας, αυτές οι εκτάσεις πρέπει να διαχειρίζονται σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της δασικής νομοθεσίας”. Με λίγα λόγια, “το δάσος διαχειρίζεται ως δάσος, δεν μπορεί να αποψιλωθεί” και να γίνει άλλη επέμβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.