Κρήτη: Σύσκεψη στη Περιφέρεια για τα προβλήματα της μελισσοκομίας στο νησί

Η Περιφέρεια Κρήτης εκφράζει την συμπαράσταση της στα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων του νησιού.

Αυτό τονίστηκε στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στη Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Ειρήνης Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών-Επικοινωνιών αρμόδιου για θέματα Αγροδιατροφής Σταύρου Τζεδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, των Περιφερειακών Συμβούλων Γιάννη Λεονταράκη, Μανόλη Χνάρη, του Αντιπροέδρου ΟΜΣΕ (Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας) και Προέδρου του συλλόγου μελισσοκόμων Ηρακλείου Κώστα Λεονταράκη, των Χανίων Θοδωρή Βίγλη, του Ρεθύμνου Χριστίνας Κουβαρά και του Λασιθίου Κώστα Κρασσά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι-πολιτευτές κομμάτων.

Οπως αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κρήτης, οι μελισσοκόμοι από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν σήμερα στη πλ. Ελευθερίας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου ενώ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα τους, όπου μεταξύ άλλων ζητείται ουσιαστική οικονομική στήριξη των μελισσοκόμων από την Πολιτεία καθώς όπως αναφέρθηκε έχει ανέβει υπερβολικά το κόστος παραγωγής (εφόδια μελισσοκομικής) με αποτέλεσμα ήδη να καταγράφεται μεγάλη μείωση της παραγωγής μελιού στο νησί που υπερβαίνει φέτος το 40%.

Παράλληλα το «ζωικό κεφάλαιο» των μελισσοκόμων έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα και από την κλιματική αλλαγή και απαιτείται λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα. Χουδετσανάκη ανέφερε στους εκπροσώπους των μελισσοκόμων ότι θα έχει επικοινωνία και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά για τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου των μελισσοκόμων της Κρήτης που στηρίζουν ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.