“Κουβέντα να γίνεται” – Keep The Spirit Alive! Season 8, 30/7 στην Ιεράπετρα (συνέντευξη)

Το «KEEP THE SPIRIT ALIVE! 2022 στη ζωντανή μνήμη του Γιώργου Κουβάκη είναι γεγονός!

Για 8η χρονιά (τα τελευταία δύο χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων) το «Keep the Spirit Alive!» ξαναζωντανεύει το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, από τις 19.00 το βράδυ στο 3ο γυμνάσιο Ιεράπετρας.

Σήμερα μίλησε στον Planet ο εμπνευστής του φεστιβάλ και αδελφικός φίλος του Γιώργου Κουβάκη, Πάνος Ακουμιανάκης.

Αυτό που χαρακτηρίζει αυτή τη γιορτή, είναι η αφιλοκέρδεια, ο εθελοντισμός, η προσφορά, η τέχνη και πάνω απ’ όλα η μουσική, δηλαδή, όλα αυτά που πρέσβευε ο Γιώργος, όπως επιβεβαιώνει ο Πάνος.
Η οικογένεια και οι φίλοι του Γιώργου διοργανώνουν κάθε χρόνο ένα event, που με χαρά στηρίζει η τοπική κοινωνία, όχι μόνο με την αμέριστη προσφορά τους, αλλά και με τη παρουσία τους σε αυτό το Rock n’ Roll φεστιβάλ!

Φέτος συμμετέχουν (αφιλοκερδώς πάντα) οι ακόλουθες μπάντες:
Manos Six and the Muddy Devil, The Breakaways, Dirty Fuse, The Jet Black.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Όπως κάθε χρόνο, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο φεστιβάλ, σε κάθε επίπεδο, προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Ο Πάνος μιλάει για την ιδέα του φεστιβάλ, το στήσιμο και τις δυσκολίες του πρώτου event και ομολογεί, πως αν δεν στηριζόταν από ένα σύνολο ανθρώπων, δε θα μπορούσε να γίνει θεσμός.
«Στόχος είναι να μεταδοθεί η μουσική δωρεάν και ακριβώς αυτό γίνεται από την αρχή» λέει μεταξύ άλλων.
Οι μπάντες, που επιλέγει κυρίως ο Πάνος, ανήκουν στην ελληνική Underground μουσική σκηνή, κάτι που τραβάει το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο, αφού συνήθως δεν έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε στην Ιεράπετρα.

Τα συγκροτήματα που έχουν παίξει μέχρι σήμερα, έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τον στόχο, αλλά και τη διοργάνωση. Ήταν τόσες πολλές οι μπάντες που εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα, που δεν καταφέραμε να τις θυμηθούμε όλες. Ενδεικτικά αναφερθήκαμε στους : The Last Drive, Dustbowl, Big Nose Attack, The Callas, Blues Gang, Swing Shoes, Dirty Fuse, Blues Wire κ.α.

Ο Πάνος Ακουμιανάκης συστήνει επίσης τα συγκροτήματα που θα παίξουν το Σάββατο 30 Ιουλίου, ενώ ανυπομονεί και ο ίδιος για αυτή τη ξεχωριστή βραδιά.
«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο κόσμο της Ιεράπετρας, που έχει στηρίξει τη προσπάθεια μας, σε όλες τις επιχειρήσεις, που μας βοήθησαν έμπρακτα και να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του φίλου μας».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.