“Κουβέντα να γίνεται” – Fertility Activation Συνέντευξη με την Καλλιόπη Κλώντζα

«Η Καλλιόπη Kλώντζα είναι σύμβουλος και εκπαιδεύτρια γονιμότητας (fertility awareness teacher), ενεργειακή θεραπεύτρια και spiritual healer.
Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και με τη δυνατότητα των on line συναντήσεων μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενδιαφερόμενων από όλο τον κόσμο.

Μέσα από τη χρόνια ενασχόλησή της με το ανθρώπινο σώμα, την ενέργεια και το ανθρώπινο πνεύμα και ψυχή, έχει αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση που συνδυάζει ένα σύνολο φυσικών μεθόδων για την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται κατεξοχήν με την γονιμότητα.

Αντιμετωπίζει την κάθε γυναίκα από την εφηβεία έως την προ-εμηνόπαυση, τον κάθε άντρα και το κάθε ζευγάρι σαν μια ψυχοσωματική, πνευματική και ενεργειακή οντότητα, γιατί η
υπο-γονιμότητα είναι πάντοτε ένα φαινόμενο πολυπαραγοντικό.

Σαν motivational speaker στόχος της είναι, επίσης, η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας πάνω σε ζητήματα γονιμότητας, συναισθηματικής στοργής και σεξουαλικότητας, μέσω ανοικτών ομιλιών, webinars και σεμιναρίων τόσο online όσο και διαπροσωπικά που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.»

Με αφορμή την διαμονή της στη Κρήτη, την καλέσαμε στο στούντιο του Planet, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

Εδώ και πολλά χρόνια συνδυάζεται η ιατρική με εναλλακτικούς, φυσικούς τρόπους θεραπείας, ώστε να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό βεβαίως ισχύει για τις χώρες του εξωτερικού. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε τέτοιο σημείο.
Η Καλλιόπη βοηθά γυναίκες, άνδρες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προκλήσεις γονιμότητας ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση.

«Πιστεύω πως και η ίδια ιατρική εκεί βασίζεται. Αν δεν υπάρχει η δύναμη, η πίστη του ανθρώπου για την ικανότητα να ιανθεί, μπορεί η καλύτερη ιατρική θεραπεία, ή επέμβαση, να μην έχει επιτυχημένα αποτελέσματα» λέει μεταξύ άλλων, αφού συμφωνήσαμε, ότι η ψυχική δύναμη του ανθρώπου, η θέληση του, είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε.

Μέσα από το fertility awarness, η Καλλιόπη έχει αναπτύξει μια δική της μέθοδο, που λέγεται fertility activation. Δεν ασχολείται μόνο με την επίτευξη της σύλληψης, αλλά με περισσότερους παράγοντες που αφορούν στην γονιμότητα, όπως δυσλειτουργίες του κύκλου, πολυ-κυστικές ωοθήκες κ.α.

«Η γονιμότητα δεν συνίσταται απλά στην εξισορρόπηση των ορμονών σου, αλλά στην ικανότητά του να ζεις μια καθ’ όλα γόνιμη ζωή» αναφέρει και εξηγεί: «Δυστυχώς, και αυτό αφορά σε όλες τις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες, δεν εκπαιδευόμαστε να αναζητούμε, να διερευνούμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Ουσιαστικά, η εξισορρόπηση των ορμονών μας, επηρεάζουν όλους τους τομείς της ζωής μας, μπορούν να επηρεάσουν μέχρι και τον χαρακτήρα μας…το fertility awareness βοηθάει τη γυναίκα να αντιληφθεί την ίδια της τη φύση»

Η πρακτική της Καλλιόπης Κλώντζα, βασίζεται σε δύο πυλώνες:
Ο πρώτος είναι η μέθοδος Roetzer, η συμπτωθερμική μέθοδος, ως εργαλείο σύλληψης ή αντισύλληψης (αφορά στη καθημερινή μέτρηση της θερμοκρασίας και στο κύκλο της γυναίκας) σε συνεργασία με τον σύντροφο της.
Ο δεύτερος είναι το κοιλιακό μασάζ (abdominal massage), που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις λειτουργίες του σώματος. Η γυναίκα, ο άντρας ή το ζευγάρι εκπαιδεύονται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα μετά τις συνεδρίες.
Παράλληλα, συμβουλεύονται πάνω σε θέματα διατροφής, συμπληρωμάτων (π.χ. μαγνήσιο) και άσκησης (Ται τσι, τσι κόνγκ, γιόγκα) που βοηθούν στη βελτίωση της γονιμότητας.

«Όλες οι τεχνικές που προτείνω στους πελάτες, είναι τεχνικές που έχω δοκιμάσει πρώτα εγώ η ίδια, στον εαυτό μου γιατί τις χρειάστηκα, ώστε να αντιμετωπίσω διάφορα συμπτώματα. Όταν είδα ότι λειτούργησαν, εκπαιδεύτηκα πάνω σ’ αυτές και τις προσφέρω σαν υπηρεσία στον κόσμο»

Βγήκαμε εκτός χρόνου εκπομπής σήμερα, γιατί θέλαμε να ακούσουμε και ιστορίες επιτυχίας, ιστορίες γυναικών, ζευγαριών που προσπαθούσαν χρόνια να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση και τα κατάφεραν με τη συμπληρωματική, σημαντική βοήθεια που προσέφερε η Καλλιόπη.

Μαρία Τροχοπούλου

Η Καλλιόπη Κλώντζα, διοργανώνει ποικίλα σεμινάρια στη Κρήτη, σε λίγο καιρό και στην Ιεράπετρα (Νοέμβρη).
Παράλληλα, συνεργάζεται με διάφορους χώρους, σε όλους τους νομούς της Κρήτης, ώστε να έρθουν τα ζευγάρια σε επαφή μαζί της:

Ιεράπετρα: Σώμα & Ενέργεια, Λασθένους 42
Αγιος Νικόλαος: Catis Yoga & Wellness, Δημοκρατίας 73
Ηράκλειο: 5 Elements, Λουκά Πετράκη 17
Χανιά: Aceso yoga, Κίσσαμου 184

Επικοινωνία με Καλλιόπη Κλώντζα:
Τηλ. 697 374 9523
mail: kalliopiklontza@hotmail.com
messenger: https://www.facebook.com/fertilityactivation
Ιστοσελίδα: https://fertilityactivation.com/el

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.