“Κουβέντα να γίνεται” – 32ο Κυνήγι θησαυρού Ιεράπετρας – «Αργά τα Ζα» οι νικητές

32ο Κυνήγι θησαυρού Ιεράπετρας – «Αργά τα Ζα» οι νικητές

Τα Ζα δεν ήταν καθόλου αργά στο φετινό, τελείως διαφορετικό κυνήγι θησαυρού Ιεράπετρας. Με τη γρηγοράδα τους κατάφεραν να φτάσουν στον θησαυρό που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά!

Οι περσινοί νικητές, «τα κατσίκια», διοργάνωσαν για πρώτη φορά ένα ψηφιακό κυνήγι, αφού η πανδημία και κατά συνέπεια η απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεν επέτρεπε την παραδοσιακό τρόπο.
Το κυνήγι θησαυρού της Ιεράπετρας, αποτελεί ένα από τα παλιότερα στην Κρήτη, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα.


Τα τελευταία χρόνια το ”Κυνήγι Θησαυρού” διοργανώνεται την Μικρή Αποκριά από την ομάδα που το βρίσκει κάθε χρόνο. Έτσι «τα κατσίκια», αποφάσισαν να μην ακυρώσουν φέτος το παιχνίδι και σε συνεργασία με τον Γιάννη Βλάσση, το ζωντάνεψαν μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα.
Το pregame ξεκίνησε τη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και τη Κυριακή 7 Μαρτίου τα «Αργά τα Ζα» βρήκαν το θησαυρό, το πολυπόθητο εμβόλιο που καταπολέμησε το «Goat-vid 2021» για να ξαναγεμίσουν οι δρόμοι της Ιεράπετρας με κόσμο, κάτι που ευχόμαστε να συμβεί σύντομα!

Σήμερα μίλησε στον Planet για τον τρόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού ο Γιάννης Μαστοράκης από «τα κατσίκια».
Έλαβαν μέρος 27 ομάδες, λιγότερες από άλλες χρονιές μεν, αλλά πολύ αισιόδοξος αριθμός, όσον αφορά το διαδικτυακό κυνήγι.

«Το παιχνίδι αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς έχει εξελιχτεί, προσαρμόζεται στις νέες εποχές. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μέσα στην ιδιαιτερότητα του. Να πούμε ένα ευχαριστώ στον Φίλιππο Βλάσση ο οποίος μας πρότεινε να φτιάξουμε αυτή τη σελίδα αφιλοκερδώς» λέει μεταξύ άλλων ο Γιάννης και μας εξηγεί τον τρόπο που λειτουργούσε η πλατφόρμα, έδωσε πληροφορίες για τους γρίφους κ.α.

Σε λίγες μέρες θα ανέβουν φωτογραφίες και βίντεο στη σελίδα του θησαυρού στο facebook, για να πάρουμε μια εικόνα, αφού φέτος δυστυχώς μείναμε…απ’ έξω.

«Υπάρχουν πολλές ιδέες για να γίνει κάτι το καλοκαίρι, εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, για να μπορεί να ευχαριστηθεί ο κόσμος αυτό που έλειψε» λέει ο Γιάννης, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

https://www.facebook.com/treasure.ierapetra

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.