“Κουβέντα να γίνεται” – Συναυλία για το περιβάλλον και τον πολιτισμό στην Ιεράπετρα

Συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 21.00 το βράδυ στο Τέμενος «Τζαμί» Ιεράπετρας. Θα εμφανιστούν οι Ελεάννα Καρανδεινού, Νικόλας Ευαντινός, Βαγγέλης Φανουράκης, Γιώργος Λαμπράκης και Γιώργος Τσαγκαράκης.
Πρόκειται για μια εκδήλωση για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, στα πλαίσια της Πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στις ΒΑΠΕ την οποία διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας.

Στον Planet μίλησε σήμερα ένα από τα βασικά και ενεργά μέλη της Επιτροπής, η Μαρία Νάσταρη.
Η ανάμειξη της στην Επιτροπή Πολιτών, προέκυψε τυχαία και εντελώς αυθόρμητα όπως λέει, όταν πριν περίπου δύο μήνες έγινε το πρώτο κάλεσμα να μεταβούν πολίτες στην Επισκοπή, ώστε να αποτρέψουν τις νταλίκες που μετέφεραν ανεμογεννήτριες να εισέλθουν στον χώρο όπου επρόκειτο να εγκατασταθούν. «Από εκείνη την ημέρα έχουν αλλάξει πολλά» λέει η Μαρία, η οποία με τον ρόλο της στη γραμματειακή υποστήριξη της Επιτροπής Πολιτών, λαμβάνει καθημερινά πολλές και νέες πληροφορίες ώστε να έχει μια καθαρή εικόνα των πραγμάτων.

Η κινητοποίηση των πολιτών στην Ιεράπετρα δεν είναι η μόνη, όπως λέει.
Στη Ροδόπη, τον Βόλο, τα Άγραφα, τα νησιά του Αιγαίου μέχρι το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και την δική μας περιοχή, πολίτες σε όλη τη χώρα αγωνιούν και ζητούν να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Η χώρα έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο, όπως λέει η Μαρία, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην οικονομία δεν θα αργήσουν να φανούν αν δεν αποτραπεί αυτή η καταστροφή.
Το σημαντικότερο όλων είναι οι πολίτες αυτής της χώρας, να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν συλλογικά για τα συμφέροντα και το μέλλον τους, σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.
Για να γίνει αυτό, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει, να είναι πληροφορημένος, να έχει καταλάβει για να αποφασίσει και να θέλει να αντιδράσει, όπως λέει η Μαρία.

Η συναυλία το Σάββατο, 4 Ιουλίου εκτός από μουσική εκδήλωση, έχει και ενημερωτικό χαρακτήρα. Θα ακουστούν κάποια ηχητικά μηνύματα που έχουν στείλει από άλλες κινήσεις και πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα θα ζητηθεί από τον κόσμο να συμβάλλει υπογράφοντας το ψήφισμα για την διάσωση του ανακτορικού νεκροταφείου του Πετρά στη Σητεία.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν και μετά την εκδήλωση, και κύριο μέλημα της Επιτροπής Πολιτών είναι η ενημέρωση του κόσμου, όπως λέει η Μαρία.

Ιστότοπος της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας:
https://www.facebook.com/groups/706490540106871/

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.