“Κουβέντα να γίνεται” – Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης, κ. Γ. Βαρδάκη

Μετά την επαναλειτουργία τον επιχειρήσεων καφέ-εστίασης στις 25 Μαΐου του 2020, φαίνεται να μπαίνει η αγορά σε μια «κανονικότητα».
Τι γίνεται όμως με τη λειτουργία των ξενοδοχείων; Βάση των πρωτόκολλων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, προτείνεται επαναλειτουργία των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας την 1η του Ιουνίου, και των εποχιακών στις 15 Ιουνίου. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τις χώρες, κατά συνέπεια τους τουρίστες που θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Αρκετές χώρες βρίσκονται ακόμη στη μαύρη λίστα που εξέδωσε ο EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας): Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για τις Ευρωπαϊκές χώρες που συνήθως απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα ξενοδοχεία της Ν.Α. Κρήτης και της Ιεράπετρας.

Σήμερα μίλησε στον Planet ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης, κ. Γιώργος Βαρδάκης.
Το τοπίο είναι ακόμη θολό, όπως λέει ο κ. Βαρδάκης, αφού δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρόκειται να συμβεί. Κάθε εβδοδμάδα τα δεδομένα αλλάζουν. Ωστόσο, τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επαναλειτουργία τους, κάτω από νέες συνθήκες εργασίας, και βάση των πρωτόκολλων. Ήδη έχει προγραμματιστεί ειδική εκπαίδευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πιθανό κρούσμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Ο Covid-19 έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Συζητήσαμε για τη μείωση του Φ.Π.Α., που θα πρέπει να διατηρηθεί και το 2021, τις επιδοτήσεις απασχόλησης κ.α.
Αναφερθήκαμε και στην πληρότητα των αεροπορικών εταιρειών (πτήσεις), όπως και σε διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τις μετακινήσεις τουριστών, τα τουριστικά λεωφορεία και ο τρόπος λειτουργίας τους.

Η βαριά βιομηχανία μας, όπως αποκαλείται ο τουρισμός στη χώρα μας, πρέπει να λειτουργήσει πάση θησεία φέτος, γιατί η αλληλεπίδραση με άλλες επιχειρήσεις είναι μεγάλη. Πρόκειται για την οικονομία της χώρας, το ψωμί πάρα πολλών ανθρώπων, που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα αλλά και τους επιχειρηματίες. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να διαφυλαχτεί η υγεία των ανθρώπων που ταξιδεύουν, αλλά και των κατοίκων του νησιού.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.