“Κουβέντα να γίνεται” – Δύο αργυρές διακρίσεις για τους Χριστίνα και Αντώνη Χρυσούλα (Συνέντευξη)

Δύο αργυρά βραβεία, σε δύο διαφορετικές συμμετοχές διαγωνισμών ελαιόλαδου απέσπασαν τα αδέλφια Χριστίνα Χρυσούλα και Αντώνης Χρυσούλας, που μετρούν μόλις τρία χρόνια στην ελαιοπαραγωγή.
Το πρώτο αργυρό βραβείο το κέρδισαν στον διαγωνισμό «Mediterranean Taste Awards» και ακολούθησε η «Αργυρή Ελαία» στον 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιόλαδου.

Με την επωνυμία «Taxidi» πορεύονται τα δύο νέα παιδιά και σκοπεύουν να ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τη ποιότητα του ελαιόλαδου τους. Ο επόμενος τους στόχος είναι να περάσουν σε βιολογική καλλιέργεια και να παράγουν ένα ελαιόλαδο, που θα μπορέσει να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Άλλωστε, η ζήτηση στα βιολογικά προϊόντα είναι πολύ μεγάλη!

Παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής διαγωνιστικής περιόδου, έδωσαν την ψυχή τους, εργάστηκαν πολύ και ξεχώρισαν ανάμεσα σε δυνατούς και έμπειρους παραγωγούς. Όταν ασχολείσαι με κάτι που αγαπάς και το κάνεις με μεράκι, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, όπως αποδεικνύουν οι δύο νέοι.

Η Χριστίνα και ο Αντώνης μιλούν για την οικογενειακή τους «επιχείρηση» στη Ζάκρο, για τις γνώσεις που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια, τόσο στην καλλιέργεια όσο και στη γευσιγνωσία, και πως κατάφεραν να αλλάξουν μέσα σε λίγα χρόνια τον τρόπο που καλλιεργούν. Μάλιστα, στοχεύουν σε ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές προς την βιοδυναμική καλλιέργεια.
Έχουν αποκτήσει εξαιρετικές γνώσεις και επιμορφώνονται συνεχώς, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μια σωστή καλλιέργεια, όπως λένε και οι ίδιοι, είναι συνδεδεμένη με μεγάλο σεβασμό στη φύση. «Ο μόνος τρόπος να βρουν κάτι οι επόμενες γενιές, είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας.»

Ιστότοποι:
http://taxidiolivefarm.com/
https://www.facebook.com/taxidiolivefarm/

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.