“Κουβέντα να γίνεται” – “Κάνε κάτι” Συνέντευξη με την Άννα Μπουρμά

«Κάνε κάτι» είναι τo τρίτο από τα οκτώ συνολικά τραγούδια που θα περιλαμβάνει o δίσκος/dvd «η Τέταρτη Εποχή» της ταλαντούχας, ανήσυχης και πολύ δραστήριας Άννα Μπούρμπα. Πρόκειται για τη τρίτη της δισκογραφική δουλειά και πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Ήρθε να ταράξει τα νερά και να μας αφυπνίσει. Το βιντεοκλίπ που συνοδεύει το «κάνε κάτι» κοντεύει ήδη να αγγίξει τα 277.000 views! Με τους στοχευόμενους τις στίχους, τις οπτικοποιήσεις, αλλά και την πολύ ιδιαίτερη της μουσική, με φουτουριστική διάθεση, η Άννα μας ξυπνάει, μας αγγίζει και μας βάζει σε σκέψη για το μέλλον του πλανήτη μας, τις ανθρώπινες σχέσεις, το εικονικό συναίσθημα και όχι μόνο.
Το πρώτο τραγούδι αυτού του κύκλου που έδωσε στη κυκλοφορία είναι το «Νομίζεις πως μιλάς» και ακολούθησε «Το Τέλος». Έχει επιλέξει να υπηρετήσει ένα μουσικό είδος που δεν έχει σκοπό να μας διασκεδάσει, αλλά να μας αγγίξει και να μας προβληματίσει.
Τα τραγούδια θα παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο, σε βάθος χρόνου, με βασικό κανάλι το διαδίκτυο. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των τραγουδιών, θα δημιουργήσει μια ενιαία ταινία, όπως λέει η Άννα.

Η Άννα Μπουρμά είναι κόρη του στιχουργού, συνθέτη και ερμηνευτή Τάκη Μπουρμά. Μεταξύ άλλων, μιλάει για τη παιδική της ηλικία, τις μουσικές σπουδές και τα πρώτα της βήματα πλάι στον Γιώργο Νταλάρα, όπως και για άλλες σημαντικές συνεργασίες. Ωστόσο, αποφάσισε πως δεν της ταίριαζε αυτό, αφού ήθελε να ακολουθήσει μια καλλιτεχνική και όχι εμπορική πορεία. Στη συνέχεια σπούδασε και Αρχιτεκτονική που ασκεί μέχρι σήμερα, το οποίο την βοήθησε να «χτίσει» την μουσικο-θεατρική παράσταση «Τα πέντε στοιχεία». Πρόκειται για μια παράσταση προηγμένη και καινοτόμα. Συμπεριλαμβάνει πολλές τέχνες μαζί, όπως τραγούδι, χορό, υποκριτική αλλά και σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Πρόκειται για τα πέντε στοιχεία της φύσης, με τα οποία ταυτίζεται η Άννα Μπουρμά. Η παράσταση που εμπνεύστηκε η ίδια ανέβηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο 2016 στην Αθήνα. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί πολλές sold out παραστάσεις και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα.

Η Άννα Μπούρμα, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, θα παρουσιάσει το 2020 μια καινούργια μουσικο-θεατρική παράσταση, που θα ταράξει τα νερά αφού πρόκειται για ένα «ψυχολογικό θρίλερ» όπως λέει η ίδια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ακούστηκαν κατά σειρά τα ακόλουθα τραγούδια:

1. Κάνε κάτι (η Τέταρτη Εποχή)
2. Το τέλος (η Τέταρτη Εποχή)
3. Νομίζεις πως μιλάς (η Τέταρτη Εποχή)
4. Τηλεσκόπιο (Τα Ρόδα της Αυλής)
5. Ένα τραγούδι αν σωθεί (ομώνυμο δίσκο)

Επικοινωνία:
https://www.facebook.com/BourmaAnna/
https://www.youtube.com/channel/UC-TNueoi0z-4ddm0Li3akAg

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη με την Άννα Μπουρμά στο ηχητικό που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.