Καλά τα νέα στο Φράγμα Μπραμιανών

Ξεκινάει η κατασκευή της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους

Τα τελευταία στοιχεία που έχουν διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή επηρεάζουν θετικά το φετινό χειμώνα στη λεκάνη του Φράγματος Μπραμιανών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο περίπου 14 εκατομμύρια κ.μ. νερού υπάρχουν στη λεκάνη του Φράγματος, ενώ η αγωγιμότητα ανέρχεται περίπου σε 900-930.

Όπως είπε η Ιεράπετρα είναι μια ξηροθερμική περιοχή που έχει ζήσει και στο πρόσφατο παρελθόν περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στόχος του ΤΟΕΒ είναι να κρατούν τις ποσότητες νερού ότι φράγμα σε ένα επίπεδο ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες ενώ παράλληλα συνεχίζεται η διεκδίκηση έργων προκειμένου να διασφαλίζεται ο εμπλουτισμός του, όπως είναι η προσαγωγός διώρυγα Μύρτου, η έναρξη των εργασιών της της οποίας η έναρξη αναμένετε να ξεκινήσει η κατασκευή την Δευτέρα. Ο νέος αγωγός θα μεταφέρει το νερό από τους Μύθους στον ταμιευτήρα του Φράγματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.