Κινητικότητα για επίλυση του ζητήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τους Εργάτες γης-κινητικότητα:

Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, o Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι έπειτα και από την τελευταία επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (την οποία συνυπογράφουν πλήθος θεσμικών οργάνων) παρατηρείται μία έντονη δραστηριότητα στην προσπάθεια επίλυσης αυτού του θέματος.

Ο ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντάς έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για να συντονίσει τις διαδικασίες στα συναρμόδια υπουργεία και σύμφωνα με την ενημέρωση προς εμάς αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να δοθεί λύση πρωτίστως στην κατηγορία των παράτυπα διαμένοντων πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα.

Σε επόμενο χρόνο , γίνεται μια προσπάθεια να απλουστευθεί η διαδικασία μετάκλησης για τα 9μηνα, με στόχο την συντόμευση του χρόνου διεκπεραίωσης του συνόλου των υποθέσεων.

Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τους φορείς:
-Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης,
-ΠΕΔ Κρήτης,
-ΚΕΔΕ
-ΓΕΩΤΕΕ (παράρτημα Κρήτης)
-ΕΘΕΑΣ
-ΕΣΥΦ
-ΟΦΑΕ
-ΣΕΠΥ
-ΣΠΕΛ

για την ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου σε αυτό το σημαντικό θέμα, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει σήμερα στην ελληνική ύπαιθρο.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Πολιτεία θα σταθεί αντάξια των περιστάσεων και αναμένουμε την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων ώστε να αποφευχθούν δυσμενεις κατάστασεις στην επάρκεια των αγροτικών προϊόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.