Ιεράπετρα: «Βοήθεια στο Σπίτι» και στο lockdown

Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Ιεράπετρας παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε άτομα ηλικιωμένα και ΑΜΕΑ. Ακολουθώντας τα μέτρα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α\Γ.Π.οικ.71342-ΦΕΚ 4899\Β\6-11-2020, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι διαμορφώνει ως εξής την παροχή υπηρεσιών του στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού εν μέσω πανδημίας και για όσο διαρκέσουν οι κρατικοί περιορισμοί:

Εκτελεί τις αναγκαίες νοσηλευτικές πράξεις (επείγουσες αιμοληψίες με εντολή γιατρού, αντιγριπικός εμβολιασμός, ενεσοθεραπείες, έκτακτες νοσηλευτικές πράξεις κ.τ.λ).

Εντείνει την κατ’ οίκον παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την διαμεσολάβηση για την συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων (σε άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.)

Προβαίνει στην αγορά και προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και πληρωμής λογαριασμών.

Αναλαμβάνει τη διαμεσολάβηση με δημόσιες υπηρεσίες για υποθέσεις που αφορούν τους ωφελούμενους.

Παρέχει τηλεφωνική ατομική και οικογενειακή στήριξη στις ευπαθείς ομάδες και τις οικογένειές τους.

Οι κατ΄ οίκον επισκέψεις περιορίζονται προκειμένου να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι & ευπαθή άτομα από την διασπορά του covid 19 και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας (ασφαλής απόσταση από τον εξυπηρετούμενο, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών κ.ο.κ ).

Καλούμε όσους δημότες χρήζουν βοήθειας να καλούν στα τηλέφωνα 28420.27488 & 28420.24268 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 14:00) όπου το αίτημά τους θα καταγράφεται, θα αξιολογείται και θα ικανοποιείται στο μέτρο του εφικτού.

Σακαδάκη Μπαχλιτζανάκη Μαρία

Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.