Θετικός στον κορωνοϊό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Μετά τον αντιδήμαρχο που νοσηλεύεται στη μονάδα Covid-19 - Σε καραντίνα όλη η επιτελική ομάδα, λέει ο Αντώνης Ζερβός

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, ο οποίος ωστόσο είναι καλά στην υγεία του. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα που εντοπίζεται στο δήμο Αγίου Νικολάου. Αρχικά διαγνώστηκε με κορωνοϊό ο αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης, γεγονός που κινητοποίησε και τον Δήμαρχο, ο οποίος έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Το γραπτό μήνυμα του Δήμαρχου Αγίου Νικολάου

Ήμασταν πολύ περήφανοι που η σύγχρονη μάστιγα του κορωνοϊού μας είχε “περιποιηθεί με αβρότητα” και με όλα τα μέτρα που εφαρμόζαμε (τεστ σε όλο τον Δήμο έγκαιρα, καθαριότητα σχολείων, υπολογιστές για τηλεργασία, προμήθεια rapid test για έλεγχο των παιδιών μας, απολυμαντικά, απολυμάνσεις, τηλεδιασκέψεις των οργάνων του Δήμου), μάλλον εφησυχάσαμε και χάσαμε λίγο την προσοχή μας.

Και ο κορωνοϊός έδειξε ότι δεν συγχωρεί έστω και την παραμικρή μας αμέλεια.

Έτσι μετά από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χάρη Αλεξάκη, επισκέφτηκε και μένα . Πριν λίγο μου ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ που έκανα το πρωί . Δυστυχώς εκείνη η συνάντηση της Τετάρτης που έγινε με φυσική παρουσία, παρ’ όλο που το γραφείο είναι μεγάλο, δεν μας προστάτεψε και δυστυχώς επιτάθηκε με την συνάντηση των δύο μας την προηγούμενη Πέμπτη έστω και με μάσκες και ανοικτό παράθυρο όπως έχω ήδη ανακοινώσει.

Το κλείσιμο του Δήμου, όπως ανακοινώθηκε, έγινε διότι όλη η επιτελική ομάδα είναι σε καραντίνα είτε γιατί νοσεί (εγώ κι ο Χάρης Αλεξάκης) είτε ως στενές επαφές οι υπόλοιποι.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το βράδυ, όταν η ομάδα που συνεδρίασε την Τετάρτη και Πέμπτη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ήταν μαζί μας, κάναμε rapid test και ήμουν αρνητικός .Θυμάστε τι είχα γράψει: … Τα rapid test δεν είναι πανάκια. Είναι εξαιρετικό ‘’εργαλείο’’ . Αλλά απαιτείται επιβεβαίωση με μοριακό τεστ PCR. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι για ανεξέλεγκτη και βιαστική χρήση ….

Θα μας δοθεί ο χρόνος να συνεννοηθούμε με τους διευθυντές για την οργάνωση των εργασιών.

Θα προσπαθήσουμε, από Τετάρτη, να ξαναγίνουν τεστ σε όλο τον Δήμο, και επί πληρωμή αν χρειαστεί.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι απέναντι στην πανδημία , μόνο την συγκέντρωση και προσοχή μας να αντιτάξουμε . Και ελπίζουμε ότι τα εμβόλια, από το 2021, θα αποτελέσουν το σοβαρότερο όπλο της ανθρωπότητας στην σύγχρονη μάστιγα .

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου , αιρετούς και συνεργάτες, και ελπίζω ότι δεν τους δημιούργησα ιδιαίτερα ζητήματα.

Είμαστε εδώ όλοι, εσείς και εμείς για να ξεπεράσουμε την πανδημία«.

Aξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο νομό Λασιθίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 6 νέες μολύνσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.