Η Eπιτροπή Αγώνα Αγροτών Σητείας για της καταστροφές σε θερμοκήπια και ελαιοπαραγωγή στη περιοχή του Γούδουρα

Οι << βιβλικές>> καταστροφές που έγιναν στα θερμοκήπια, στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και στην ελαιοπαραγωγή στη περιοχή του Γούδουρα τη νύχτα Παρασκευή με Σάββατο 17/11/18, ήρθαν να αποτελειώσουν τους αγρότες του Γούδουρα, με τα τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως υψηλή φορολογία ,υψηλό κόστος γεωργικών εφοδίων,υψηλά ασφάλιστρα ΟΓΑ, αγροτικά δάνεια και χαμηλές τιμές στα παραγόμενα προϊόντα. ΗΚυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και τους ελαιοπαραγω γους που επλήγησαν .
Να κηρυχτεί η περιοχή Γούδουρα σε κατάσταση έκτατης ανάγκης.
Να γίνει έγκαιρη και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες καταγραφή όλων των ζημιών σε θερμοκηπιακές κατασκευές ,καλλιέργειες και την παραγωγή.
Να δοθεί αποζημίωση στο 100 % της ζημιάς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεση αποζημίωση των θερμοκηπιακών κατασκευών, της θερμοκηπιακής καλιέργειας- παραγωγής. Να αποζημιωθούν επίσης οι ελαιοπαραγωγοί που επλήγησαν. Η κυβέρνηση να βρεί τον τρόπο να αποζημιωθούν οπωσδήποτε οι πληγέντες ανεξάρτητα από αποθεματικά ΕΛΓΑ και λοιπές δικαιολογίες.
Το μέγεθος της καταστροφής επιβάλλει μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης στους πληγέντες με αναστολή πληρωμής τραπεζ. Δανείων για 5 χρόνια, χορήγηση άτοκων δανείων [καλλιεργητικά-επισκευαστικά] 10/τους διαρκείας και απαλλαγή φορολογίας και δημοτικών τελών έως και το 2020.

Σητεία 19/11/18
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.