Κινητοποιήσεις και πανελλαδική απεργία στις 16 Νοεμβρίου-“Λουκέτο” στην εστίαση
Τα νέα μέτρα στην εστίαση “διώχνουν τους πελάτες” – “Λόγος για 30% μείωση του τζίρου λόγω των πρόσφατων μέτρων κατά του κορωνοϊού
Αντιδρούν οι καταστηματάρχες εστίασης για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πανδημίας. Τα μέτρα όπως δηλώνουν οι καταστηματάρχες οδηγούν σε νέα μείωση του εν δυνάμει πελατολογίου τους και δημιουργούν πολλά προβλήματα στον κλάδο τους που καθιστά αδύνατη την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.
Για το λόγο αυτό διοργανώθηκε το 2ο Συνέδριο εστίασης στην πόλη της Τρίπολης, κατά το οποίο αποφασίστηκε από κοινού των καταστηματαρχών εστίασης της Ελλάδας το μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ως αντίδραση στις αποφάσεις της Κυβέρνησης, αφού όπως λένε «δεν αντέχουν άλλο».
Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις της εστίασης λόγω των πρόσφατων μέτρων κατά του κορωνοϊού όπως τονίζει στον planet 90,6 ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανόλης Μιχελαράκης που αφορούν στην υποχρέωση ελέγχου εισόδου των καταναλωτών (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test και ταυτοποίηση στοιχείων) στα καταστήματα από τους ίδιους.
Oι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται δηλώνοντας ότι μεταφέρεται η ευθύνη των ελεγκτικών αρχών σε αυτούς υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων.
Κύριο αίτημα τους είναι η άμεση απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις οφείλουν να ελέγχουν τους εισερχόμενους στα καταστήματα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, κάνοντας ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε έτσι εύκολα τους ελέγχους γιατί κάποιο προσωπικό στέκεται στην πόρτα κάνει ελέγχους για πιστοποιητικά εμβολιασμού και παράλληλα μέσα στο κατάστημα άλλοι καταναλωτές ζητούν να εξυπηρετηθούν. Υπάρχει μια δυσκολία» σημείωσε.