Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με το βλέμμα στην 1η Σεπτεμβρίου | Ο διευθυντής β/θμιας Εκπ/σης ν. Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης στον Planet 90,6

Πώς προχωράει η διαδικασία των τοποθετήσεων των νεοδιοριζόμενων- τι γίνεται με τους αναπληρωτές, πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου, συνέντευξη παραχώρησε στον Planet 90,6 ο διευθυντής β/θμιας Εκπ/σης ν. Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει και, μάλιστα, με μεγάλη επιτυχία. Οι διορισμοί εκπαιδευτικών είναι γεγονός μετά από χρόνια, ελλείψεις, φυσικά, εξακολουθούν να υπάρχουν. Πάντως, ένας σημαντικός αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών διορίστηκαν φέτος σε Γυμνάσια και Λύκεια του Λασιθίου. Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής β/θμιας Εκπ/σης κ. Θανάσης Κατσαγκόλης ο αριθμός των νεοδιορισθέτων στον ν. Λασιθίου ανέρχεται σε 94 εκπαιδευτικούς στα σχολεία της δευτεροβάθμιας. Είναι σημαντικό ότι καλύπτονται βασικές ανάγκες των σχολείων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κενά τα οποία θα καλυφθούν με αναπληρωτές. Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη όπως και σε όλους τους εκπαιδευτικούς εν όψει και της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει στις 13 Σεπτεμβρίου, τόνισε ο κ. Κατσαγκόλης. Στους διορισθέντες είναι 41 Φιλόλογοι και οι υπόλοιποι διαφόρων ειδικοτήτων. Ανάμεσα σε αυτούς διορίστηκε και ένας Μουσικός για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι. Οι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται όπως ορίζει η νομοθεσία, δηλ, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή με αρνητικά τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Από τους 11.700 διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, στην Κρήτη έρχονται συνολικά 1042 εκπαιδευτικοί στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 510 στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να σημειώσουμε πως ένα ποσοστό, όχι αμελητέο, των νεοδιοριζόμενων, δεν θα είναι στα σχολεία μόλις κτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, άδεια λοχείας, αναρρωτική, εκπαιδευτική… θα μείνει εκτός σχολικών αιθουσών. Συνεπώς, αυτές οι θέσεις που θα είναι κενές, θα πρέπει και πάλι να καλυφθούν από αναπληρωτές.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, οι ορκωμοσίες θα γίνονται ως σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.