Ηχηρή παρουσία της Κρήτης στην έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο

Η ελληνική παρουσία είναι αξιοσημείωτη με Έλληνες εκθέτες και αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Έκθεση διεθνούς εμπορίου φρούτων και κηπευτικών Fruit Logistica στο Βερολίνο στις 08-10/02/2023.

Η έκθεση είχε πάρα πολύ κόσμο με επισκέπτες και εκθέτες από όλο τον κόσμο. Σίγουρα εντυπωσίασαν τα περίπτερα Ισπανίας και Ιταλίας. Ωστόσο και η χώρα μας έχει τα δικά της περίπτερα και ενδιαφέρον παρουσιάζει το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης με ποιοτικά κρητικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι συμμετέχοντες Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, είχαν τη δυνατότητα να προβούν σε σημαντικές συναντήσεις και εκδηλώσεις για την προώθηση ελληνικών συνεταιριστικών προϊόντων σε μια προσπάθεια προβολής και διάδοσης της ποιότητας και της αξίας τους στο εξωτερικό.

Αισιοδοξία από τη μεγάλη έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο

Στην έκθεση βρέθηκαν αρκετοί αγροτικοί συνεταιρισμοί από την Ιεράπετρα και όλη την Κρήτη, όπως και 63.470 εμπορικοί επισκέπτες και αγοραστές από περισσότερες από 140 χώρες καθώς και 2.610 εκθέτες από 92 χώρες, σε μια προσπάθεια να εδραιώσουν και να επεκτείνουν την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα μιας έρευνας εκθετών και εμπορικών επισκεπτών, πάνω από το 40% των εκθετών που ερωτήθηκαν είχαν συνάψει επιχειρηματικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Όπως αποδείχθηκε, τα ελληνικά προϊόντα διατηρούν την καλή τους φήμη και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από όλες τις χώρες τις Ευρώπης και όχι μόνο. Ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την Αγγλία και την Ιρλανδία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Κρήτης τα οποία σε αυτές τις χώρες είναι λίγα και δυσεύρετα. Παράλληλα έντονο ενδιαφέρον φάνηκε από τις αγορές της Σερβίας, του Ισραήλ αλλά και του Ντουμπάι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.