Ζητούμενο η χρηματοδότηση των έργων του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου

Mε τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης συναντήθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Ύστερα από τις ανακοινώσεις σχετικά με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή στα Χανιά το προηγούμενο Σάββατο, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στην παρουσίαση, ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών για το θέμα του ΒΟΑΚ στο Λασίθι. Μετά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, συναντήθηκε σήμερα με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κ. Γεώργιο Αγαπάκη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σε δηλώσεις του τόνισε:

«Όπως με ενημέρωσε ο κ. Αγαπάκης πρόκειται άμεσα να πραγματοποιηθεί η ανάθεση πέντε μελετών,3 στατικών και 2 γεωτεχνικών, που θα αφορούν το τμήμα του οδικού δικτύου από τη Γέφυρα Φρουζή έως την παράκαμψη της Παχειάς Άμμου και από το Καλό Χωριό έως τη Γέφυρα Φρουζή.
Θεωρώ, όμως, ότι στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της διαδικασίας ολοκλήρωσης-ωρίμανσης των μελετών είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων για την έναρξη των τόσο απαραίτητων για τον νομό μας έργων. Παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι δεν ακούσαμε κάτι σχετικά με την ένταξη και τη χρηματοδότηση των παραπάνω.
Σκοπεύω να φέρουμε το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας, ώστε να  υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση προς τους δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων και να ληφθούν αποφάσεις, ύστερα από την μετάβασή μου στην Αθήνα και τη συνάντησή μου με παράγοντες των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο της χρηματοδότησης των ανωτέρω έργων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.