Ζερβός: Προσπαθούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, να ξαναγίνουμε ζωντανοί

Ο Άγιος Νικόλαος με πολλή προσπάθεια μείωσε αισθητά τα κρούσματα.

Ζορίστηκαν, έκαναν θυσίες κι επέστρεψαν στην πορτοκαλί απόχρωση οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Νικολάου! Το επιδημιολογικό φορτίο είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες και τα πράγματα βαίνουν καλύτερα στην πόλη του Λασιθίου.

“Αν δεν χάσει την καθημερινότητά του, δεν εκτιμά πόσο σημαντική είναι” σημείωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, που έβγαλε το… καπέλο στους συνδημότες του για τη στάση τους: “Βοήθησαν τον εαυτό τους και την οικονομία!”. Όμως, “καλό είναι να προσέξουμε” συμβούλευσε ο κ. Ζερβός, που κάλεσε τους πολίτες να συμπεριφέρονται ” σαν να μην έχει αρθεί η απαγόρευση”.

Στον Άγιο Νικόλαο, ο τουρισμός αποτελεί την “απόλυτη” οικονομική “μονοκαλλιέργεια” όπως τόνισε ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός. Κι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, προσέχουν για να έχουν, εν όψει και της τουριστικής σεζόν, η οποία δεν είναι και πολύ μακριά.

Η “καλή μας εικόνα” είναι ένα “εξαιρετικό εργαλείο και διαβατήριο”, σχολίασε ο κ. Ζερβός. “Ο κόσμος έχει ζοριστεί” παραδέχθηκε, ” αλλά από την άλλη όταν δεν υπάρχει άλλη λύση πρέπει να κάνουμε ξερό κουράγιο”.

Όλα αυτά τα είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, με το μυαλό και στις οικογένειες που εξαρτώνται αποκλειστικά απ’ τον τουρισμό κι αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

“Προσπαθούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, να ξαναγίνουμε ζωντανοί” ανέφερε.

Ο Άγιος Νικόλαος με πολλή προσπάθεια μείωσε αισθητά τα κρούσματα.

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους, εξέλιξη ιδιαίτερα ευεργετική για την ψυχική τους υγεία, όπως παρατήρησε ο κ. Ζερβός.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού προετοιμάζονται σιγά σιγά για την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου “βλέπει” να υποδέχονται εκεί κατά τον Μάιο τους πρώτους ξένους επισκέπτες.

Κλείνοντας, ο κ. Ζερβός εξέφρασε την ένστασή του για την χρονική συγκυρία που αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υπέρ του μέτρου, αντέτεινε ότι θα μπορούσε να δοθεί μία παράταση μερικών μηνών, μέχρι να περάσει η μπόρα της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.