Ευχές του βουλευτή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

Μήνυμα του Βουλευτή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις:

Αγαπητοί Μαθητές.

Θέλω να ευχηθώ, σε όλους και στον κάθε ένα από σάς προσωπικά, καλή επιτυχία στην δοκιμασία των  Πανελλαδικών  Εξετάσεων  για μία θέση στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Αναφέρομαι  σε δοκιμασία  γιατί πράγματι η σχολική χρονιά που πέρασε,  υπήρξε  πάρα πολύ δύσκολη για την πλειοψηφία των πολιτών και ιδιαίτερα για σας, τους μαθητές της Γ Λυκείου, εξ  αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Τα προβλήματα που προκάλεσε στην εκπαίδευση , η εξ αποστάσεως διδασκαλία, η  πρακτική άσκηση στα ειδικά  μαθήματα, κυρίως όμως η εμμονή της κυβέρνησης να αλλάξει το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στη μέση της σχολικής χρονιάς, εν μέσω πανδημίας, δημιούργησε τεράστια οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα σε αρκετούς των απόφοιτων και τις οικογένειες τους.

Η επιμονή στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής , παρά τις εκκλήσεις να μην εφαρμοστεί φέτος, λόγω της δύσκολης συγκυρίας της πανδημίας επιβεβαιώνει, αφ’ ενός  την αλλεργία της κυβέρνησης στην δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου ότι παραμένει δέσμια των υποσχέσεων  στα  ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο αποκλεισμός 25.000 υποψηφίων από την εισαγωγή στα ΑΕΙ,  αποτελεί δώρο στα κολλέγια για όσους έχουν την δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύεται απέναντι στους μελλοντικούς υποψήφιους ότι θα καταργήσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής, και σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους θα ενισχύσει την Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση επιφέροντας τις αναγκαίες αλλαγές.

Να έχετε Υγεία σωματική και ψυχική, προσηλωθείτε στον στόχο όσο ψηλά και αν είναι.

Μην φοβηθείτε το ύψος.

Προσπαθείτε να φθάσετε όσο ψηλότερα μπορείτε.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.